A-TÝM: Áčko neponechalo nic v náhodě! S Chlebičovem rozhodlo vyloučení!

Po mistrovských oslavách se A-tým představil doma.

I když by se mohlo zdát, že mistrovský titul nás může ukolébat, nestalo se tak. Sobotní zápas doznal jediné změny. Lindovského nahradil na stoperovi dorostenec Ferenc, který si svým famózním výkonem řekl o nominaci do sestavy kola v 1. třídě. Tuto anketu také náš hráč ovládl se ziskem 38% hlasů! Všem fanouškům děkujeme za hlasy! Nyní již v samotnému utkání.

Nástup do zápasu jsme měli opět skvělý a již po minutě mohl otevřít skóre Fojtík, kterého vyslal Staniek. Náš záložník ovšem mířil vedle. I přes úvodní neúspěch jsme měli více ze hry a soupeřovu obranu zlobil především rychlý Moravec. Druhou obrovskou šanci si vytvořil 7 minut před pauzou Staniek, kterého našel před prázdnou bránou Hanauer, Stanieka ale zázračně vychytal Josefus. Následně pálil opět Hanauer, střela byla ale zblokována. Zlomový okamžik nastal ve 45. minutě, kdy se chlebičovský obránce Sedlář nechal vykartovat právě na Moravcovi a musel předčasně do sprch. První poločas skončil bez branek.

Ve druhém poločase se odehrávala stejná pohádka, jako v prvním. Jediný rozdíl byl v tom, že ve druhé pětačtyřicetiminutovce začaly padat góly. V 57. minutě potáhl a odcentroval z pravé strany Staniek, míč se snesl na zadní tyč ke Kalvarovi, který jej poslal hlavou do protipohybu Josefuse – 1:0. Největší šance si hosté vypracovali v závěru po skrumážích před branou. Chlebičovští střelci ale neprostřelili hradbu těl před sebou. Neproměněné příležitosti jsme potrestali v 90. minutě. Dundr ve středu hřiště dvakrát zasekl a obloučkem do křídla vybídl Hanauera, který ještě našel před prázdnou bránou Kabische – 2:0. Po tomto gólu se nic dalšího nestalo a zisk mistrovského titulu jsme mohli oslavit s domácími fanoušky!

FKD 2:0 SK Viktorie Chlebičov 

(57’ Kalvar, 90’ P. Kabisch)

FKD: F. Chvěja – Kořenek, Ferenc, Klečka, T. Kabisch (65’ P. Vjačka) – Hanauer, Turanský (C) (65’ Kuřidém) – Staniek (70’ Dundr), Fojtík (87’ Hanus), Kalvar – Moravec (70’ P. Kabisch) 

Náhradníci: P. Vjačka, Dundr, Kuřidém, Hanus, P. Kabisch 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky