DOROST: Favorit ztratil dva body! Mladší srdnatě bojovali!

Nedělní program načali naši dorostenci.

Svěřenci trenérů Patrika Dundra a Pavla Kudly přivítali od 10:00 4. nejlepší tým soutěže, celek z Kravař. Pouze na lavičce zůstal středopolař Dundr, který měl v nohách sobotní utkání A-týmu.

Dorostenci se výše postaveného celku nezalekli a od úvodu chtěli navázat na výhru ve Staré Bělé. Po počátečním oťukávání přišla jednoduchá akce z naší strany. Stoper Matějka průnikovou přihrávkou oslovil Vjačku, který obehrál hostujícího obránce a jeho kolega ze stoperské dvojice ho fauloval. Následovala penalta, kterou parádně utáhl k levé tyči kapitán Ferenc – 1:0. Pár momentů poté pláchl po pravé straně Kupka, jeho dobré přihrávce pod sebe ale chyběla větší razance. Ve 35. minutě bylo vyrovnáno. Rohový kop z pravé strany si našel Pater a na jeho hlavičku o pár milimetrů nedosáhl Ferenc, který se snažil míč vyhlavičkovat z brankové čáry – 1:1. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět lépe a opět jsme se dostali do vedení. Kupka vystihl laxní rozehrávku hostů a uklidil balón do opuštěné klece – 2:1. Následně pálil Vjačka, Šimeček si ale pohlídal levou tyč, poté se zjevil tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Chvěja, z tohoto souboje vyšel vítězně opět Šimeček. V 75. minutě si míč vyměnili Habr s Vjačkou, druhý jmenovaný byl opět faulován a následovala další penalta. K té se tentokráte postavil Habr a bezpečně proměnil – 3:1. Bohužel hned po rozehrávce jsme po akci z levé strany inkasovali – 3:2. Definitivní tečku mohl za zápasem udělat střídající Dundr, jeho projektil Šimeček akrobaticky vyrazil. Vyrovnání přišlo minutu před koncem základní hrací doby. V mezeře uprostřed hřiště zůstal Halfar, který si s nabídnutým prostorem poradil a vyrovnal – 3:3. I přesto jsme mohli v 91. minutě překlopit vedení na svou stranu. Balón propadl mezi obránci a do souboje na hranici šestnáctky se dostal s hostujícím brankářem Vjačka. Šimeček absolutně netrefil míč, což odnesla Vjačkova hlava, ten souboj ustál a uklidil balón do brány. Ovšem sudí Horáková signalizovala nesmyslný faul našeho hráče. To tomto incidentu se již nic dalšího nestalo a oba týmy si rozdělili po bodu.

FKD U19 3:3 MFK Kravaře U19 

(15’ (p) Ferenc, 57’ Kupka, 75’ (p) Habr – 35´ Pater, 77´ Ulrich, 89´ Halfar)

FKD: Kudla – Prorok, Schulla, Matějka, Galdia – Ferenc (C), Biskup – D. Chvěja, Habr, P. Vjačka – Kupka (75’ Dundr) 

Náhradníci: Olšar, R. Vjačka, T. Hasala, Dundr, J. Hasala, Janoš 

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostence trápí velká marodka. Tentokrát jsme se představili rovnou s pěti mladšími žáky v základní sestavě, včetně brankáře Jakuba Večerka. Favorit zápasu sice držel častěji balón, ovšem naše výborná bojovnost a dostupování minimalizovalo kravařské šance. Do poločasu jsme dvakrát inkasovali. Ve druhém poločase hosté přidali ještě jednu branku a zvítězili 0:3. Do naši jediné větší šance se dostal Janoš, který ale v dobré pozici nedokázal obstřelit brankáře.

FKD U17 0:3 MFK Kravaře U17 

(4´ Dvořák, 20´ vlastní, 73´ Zajac)

FKD: J. Večerek – T. Hasala, Lišaník, F. Hellebrand, R. Vjačka – Ďurian (C), Janoš – Kubík, Krotka, Šariška – Hrubý 

Náhradník: F. Redzina 

Trenéři: M. Dundr, O. Ferenc

#fkdarkovicky