A-TÝM: Důležitá mise splněna! Jedinou kaňkou byla červená karta!

Domácí víkend zahájilo svým utkáním A-mužstvo.

Marodka týmu se před zápasem rozrostla o další dva hráče. Na seznamu zraněných nově přibyli Staniek s Kořenkem, naopak na lavičce už byl, z části uzdravený, Moravec. V základní sestavě se objevili rovnou dva dorostenci. Vedle Dundra, který již sbírá zápasovou minutáž, se domácím fanouškům vůbec poprvé představil kapitán U19 Ferenc. Pro oba hráče to byla premiéra v základní sestavě!

Úvod utkání nebyl vůbec podle našich představ. Hosté z Kozmic byli lepším týmem a na naší bránu se valila jedna pohroma za druhou. Prvního gólu se dočkali diváci již ve 12. minutě. Mlýnek zatáhl míč po levé straně až do vápna, kde se míč po nejistém zákroku obrany dostal k Ivánkovi, který propálil Chvěju na přední tyč – 0:1. Tohle zdaleka nebylo vše. Do dalších dvou obrovských šancí se dostal zase Mlýnek, ten ale zejména při druhé akci, kdy na něj zívala prázdná brána, ukázal, že momentálně není ve střelecké pohodě. My jsme se připomněli průnikovou přihrávkou Lindovského a milimetrovým centrem Ference, Dundr ale rybičkou mířil těsně vedle. Postupem času se hra začala vyrovnávat a srovnání jsme se dočkali ve 27. minutě. Fojtíkův centr z pravé strany si našel na zadní tyči Kalvar a hlavou zavěsil za bezmocného Murína – 1:1. Ve 39. minutě se dostal mezi obránce Kalvar, ten ale ve velké šanci trefil Murína a právě od něj se míč odrazil ke Kuřidémovi, který ho s pomocí teče Lesniaka poslal do brány – 2:1. Gól byl zapsán jako vlastní. Spanilou jízdu ve druhé polovině prvního poločasu zakončil Fojtík. Toho při brejku vyslal na průzkum Hanauer a Adam Fojtík propálil Murína na přední tyč – 3:1. První poločas jsme dokázali otočit a do šaten jsme šli za dvoubrankového vedení.

Druhý poločas začal obrovskou příležitostí Kalvara, který sice zaseknul míč před obráncem, ale poté mířil nepřesně. S další šancí přispěchal opět Mlýnek, který tentokrát mířil vysoko nad. Následně akci po levé straně zrychlil průnikovou přihrávkou Dundr na rozběhnutého Fojtíka, toho ale zradila muška. V 75. minutě byl po druhé žluté kartě nesmyslně vyloučen Kalvar a náš tým dohrával v početní nevýhodě. Tu Kozmice nevyužily a my jsme tak zapsali velmi důležité 3 body.

V dalším kole jedeme k dalšímu derby do Ludgeřovic! Utkání bude mít výkop v sobotu 18.5. od 17:00 na hřišti v Ludgeřovicích!

FKD 3:1 TJ Sokol Kozmice 

(27’ Kalvar, 39’ vlastní, 45’ Fojtík – 12´ Ivánek) 

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Ferenc, Hanauer, Turanský (C) (82’ Duda), Kalvar – Dundr (82’ P. Vjačka) – Kuřidém (88’ Hanus), Fojtík 

Náhradníci: Duda, Moravec, P. Vjačka, Hanus 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky