DOROST: Dorostenci bez bodu! U17 předvedla výborný výkon!

V neděli přivítali dorostenci Slavii Opavu!

Starší dorostenci rozehráli svůj duel od 10:00. Od prvních minut jsme byli aktivní a dostali se k několika rohovým kopům, bohužel nám v zakončení hlavou chyběla větší přesnost. Při další šanci centroval Dundr, ale jeho dobrý centr si před Vjačkou našel gólman. Následně se neujal ani pokus Galdii a proto udeřili hosté. Při útoku vedeném po pravé straně a následném nástřelu před bránu chybovala naše obrana – 0:1. Poté se Opava dostávala do dalších šancí, ale jejich pokusy byly zblokovány. První poločas skončil 0:1.

Od začátku druhého poločasu jsme byli lepším týmem, hra se odehrávala nahoru dolů. Do zajímavých příležitostí se dostali Habr a Vjačka, jehož nastřel orazítkoval tyč a Ferenc, který tvrdou střelou nechal vyniknout gólmana hostí. S postupem času vznikaly v naší obraně okna, které dokázal soupeř využít v 89. minutě, kdy přidal pojistku – 0:2.

FKD U19 0:2 FK Slavia Opava U19

(24´ Fuchsig, 89´ Vašíček)

FKD: Olšar – Prorok, Schulla, Ferenc (C), Galdia – P. Vjačka, Biskup (81’ Janoš) – D. Chvěja, Dundr, Habr – Kupka 

Náhradníci: R. Vjačka, Gargoš, Janoš, Pytlík, J. Hasala, Smolka 

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Nelichotivou sérii chtěli od 12:15 prolomit mladší dorostenci a od senzace nebyli daleko. Úvod zápasu jsme měli výborný, když se do dvou samostatných úniků dostal Redzina, který ale neproměnil. Gól visel ve vzduchu i po Janošově střele, ta ale mířila ve vyložené pozici vedle. Lekci produktivity nám vzápětí ukázali hosté, kteří své tři šance proměnit dokázali stanovili poločasový výsledek na 0:3.

Ve druhém poločase jsme Opavě nic nedovolili a po červené kartě jednoho z hostí jsme dokázali také snížit. Ďurian na levé straně vykoupal 3 protihráče, prostrčil míč na Redzinu, který se tentokrát nemýlil – 1:3. I přes nějaké další střely jsme kontaktní gól nepřidali a po velmi dobrém výkonu svému soupeři podlehli 1:3.

FKD U17 1:3 FK Slavia Opava U17

(66´ Š. Redzina – 3´ a 15´ Pogats, 38´ Vašíček)

FKD: Smolka (C) – T. Hasala, Lišaník, J. Szczurek, R. Vjačka – Kubík, Martiník (C), Ďurian, Pytlík – Š. Redzina, Janoš 

Náhradníci: – 

Trenéři: O. Ferenc, D. Chvěja

#fkdarkovicky