B-TÝM: Domácí pevnost padla 924 dnech!

Domácí víkend uzavřela rezerva soubojem sousedů v tabulce.

Atraktivní duel nabídlo 17. kolo okresní soutěže 3.A třídy skupiny A. Na naší půdu zajížděly druhé a od září minulého roku neporažené Kobeřice. Trenér Matějka se mohl spolehnout na téměř kompletní sestavu.

V úvodu utkání jsme byli mírně lepším týmem, bohužel naše šance končily před šestnáctkou soupeře. Kobeřice naopak hrozily z rohových kopů, kdy každý jejich roh byl zakončen. Do našich největších šancí se dostali Hanus s Matějkou. Nejprve první jmenovaný nezakončil šanci ideálně a následně Matějka z výborné pozice přestřelil. Díky fantastickým gólmanům se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Po velmi slušném prvním poločase stačilo výsledek při nejmenším udržet i nadále. To se bohužel nepovedlo. Ve 48. minutě zůstal na pravé straně osamocený David Kubný a propálil dosud famózního Kudlu na zadní tyč – 0:1. Po obdrženém gólu nám nezbývalo nic jiného, než vrhnout vše do útoku. Za zmínku stojí Strachotova hlavička a tvrdý projektil Sáblíka, který musel Stříbný chytat nadvakrát. Pojistka hostů přišla v 88. minutě, kdy zvýšil Antonín Kubný – 0:2.

Naše rezerva tak utrpěla první jarní porážku a doma padla po dlouhých 924 dnech. Naposledy jsme doma prohráli 17. října 2021 proti Bělé (1:2).

FKD “B“ 0:2 TJ Sokol Kobeřice “B“

(48´ D. Kubný, 88´ A. Kubný)

FKD: Kudla – Sáblík, Hruška, Duda (C), Zlotý – Schebestik, Strachota, Ferenc, Diviš – Vilkus, Hanus 

Náhradníci: Pískala, P. Vjačka, Kurmashov, Santer, Pe. Adamčik, Matějka, D. Chvěja 

Trenér: D. Matějka

#fkdarkovicky