DOROST: U19 se ve Staříči dlouho držela, nakonec zvítězili domácí!

Ve středeční dohrávce zamířili dorostenci do Staříče.

1. Máj. Pro někoho lásky čas a pro naše dorostence den, kdy byla na programu dohrávka 18. kola Krajského přeboru, ve kterém jsme zajížděli do Staříče, kde hrává svá utkání lídr a rezerva prvoligového Frýdku-Místku.

Jako první začala ve Staříči U19, jejíž úkol byl jasný: co nejdéle držet nadějný výsledek. A to se zejména v prvním poločase dařilo. Soupeř sice držel většinu času balón a určoval tempo zápasu, ale naše výborně organizovaná obrana v čele s Dundrem a Ferencem fungovala na jedničku. Naopak jsme to mohli být my, kdo se dostane do vedení. Nejprve Habrovu tvrdou střelu z levé strany na bližší tyč gólman vychytal. Poté Galdiova nenápadná střela prosvištěla těsně kolem vzdálenější tyče. A do třetice opět Habr, jehož pokus tentokrát postrádal razanci. Do kabin jsme šli za nadějného výsledku 0:0.

Ve druhém poločase jsme již nenavázali na výkon z toho prvního a soupeř pojistil svou výhru pěti góly. Na naší straně vypadal nebezpečně protiútok 3 na 2, který jsme ale nevyřešili dobře. Dále šla Habrova střela doprostřed brány a ta Vjačkova byla zblokována. Po velmi dobrém prvním poločase je škoda, že jsme ve výkonu nepokračovali i nadále a prohráli 5:0.

FK Frýdek-Místek U19 “B“ 5:0 FKD U19

(50´, 82´ a 85´ Roman, 55´ Deingruber, 77´ Žáček)

FKD: Kudla (46´ Olšar) – D. Chvěja, Dundr, Ferenc (C), Matějka – P. Vjačka, Biskup – Prorok (80´ Gargoš), Habr, Galdia (82´ J. Hasala) – Kupka (70´ Janoš)

Náhradníci: Olšar, R. Vjačka, Gargoš, Janoš, J. Hasala

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci si ve svém zápase nevypracovali žádnou vyloženou příležitost a lídrovi celé soutěže podlehli po bojovném výkonu 6:0.

FK Frýdek-Místek U17 “B“ 6:0 FKD U17

(7´ a 30´ Mravec, 14´ Tengler, 55´ a 75´ Ručka, 77´ Malohlava)

FKD: Smolka (C) – Rumpa, M. Malina, Lišaník, R. Vjačka – Ďurian, Kubík – T. Hasala, Neckář, Pytlík – Janoš

Náhradník: J. Szczurek

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky