A-TÝM: Áčko je po měsíci vítězné a vrací se do čela!!

Poslední dubnové utkání odehrálo áčko na domácím hřišti.

V sobotním zápase jsme se střetli s Velkými Heralticemi, s nimiž jsme na podzim remizovali po gólu Kabische 1:1. Marodka se rozrůstá a po minulém kole je mimo právě jediný střelec z minulého duelu. Tým byl doplněn o Hanuse s Dudou a dorostence Dundra.

Již od prvních minut bylo jasné, že Heraltice přijely nažhavené a výborně připravené. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale hosté byli nebezpečnějším týmem. Jejich pokusy jen těsně míjely vymezený prostor. Náš tým se naopak nemohl chytnout a k vidění bylo mnoho nepřesností. Vysvobození přišlo ve 39. minutě z nenápadné akce. Brankář Klein skluzem ve snaze odkopnout balón trefil pouze Kempného, od kterého se míč odrazil před prázdnou bránu k Fojtíkovi – 1:0. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Pár minut po začátku druhé půle přišla další rána, kdy musel střídat zraněný Kempný, kterého nahradil Dundr. Klid na kopačky nám mohl dodat Kalvar, kterému nevyšel ani jeden z prvních dvou nájezdů. To se ale nedá říct o třetím pokusu, se kterým si náš nejlepší střelec poradil parádně a balón poslal ke vzdálenější tyči – 2:0. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a díky dvoubodové ztrátě Mokrých Lazců jsme se vrátili do čela tabulky!!

FKD 2:0 TJ Sokol Velké Heraltice

(39´ Fojtík, 66´ Kalvar)

FKD: F. Chvěja – Kořenek, Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Staniek, Hanauer, Turanský (C) (46´ Kuřidém), Kalvar – Fojtík, Kempný (57´ Dundr)

Náhradníci: Duda, Kuřidém, Dundr, Hanus

Trenér: M. Melecký

#fkdarkovicky