DOROST: Starší v důležitém souboji padli, body nepřivezla ani U17!

Černý víkend mají za sebou dorostenci.

Důležitá bitva sousedů v tabulce čekala naše starší dorostence, kteří změřili síly s devatenáctkou Polanky. Vzájemná bilance obou týmů byla v náš prospěch, Polance jsme doposud nedovolili získat ani bod. Bohužel v neděli krátce před polednem se naplnil ten nejhorší scénář, který mohl.

Úvod utkání byl z naší strany hodně opatrný a po faulu ve vápně jsme našim soupeřům nabídli již 3. penaltu z posledních dvou utkání. K té se postavil Mikunda a bezpečně proměnil – 1:0. Polanka nám zavařovala standartními situacemi, při kterých měli nacvičeno několik možných variant. Žádnou z nich ale neproměnili. Náš tým hrozil především z levé strany hřiště. V závěrečné fázi nám ale chyběl klid na balónu a větší kvalita v zakončení. Na to se nemohl dívat Biskup a dvakrát vypálil z hranice vápna, jeho střela ale byla v obou případech zblokována. Z podobné pozice to zkoušel o pár chvilek později Dundr, jeho pokus nenadělal Kristoforymu příliš vrásek. Vedle levé tyče poté pálil Vjačka a když se neprosadil ani Kupka, bylo jasné, že trest nás nemine. Další naší chybu potrestal po samostatném úniku Filip – 2:0. To, že stav 2:0 v náš neprospěch není pod trenérem Dundrem neřešitelná situace se bohužel nepotvrdilo.

Náš hlavní lodivod reagoval o poločase dvěma změnami, kdy Galdiu s Kupkou nahradili Habr s Reimerem, který si připsal vůbec první minuty v našem dresu. Soutěžní debut mu ale po pár minutách pěkně zhořknul, kvůli obnovení zranění kotníku. Se střídáním Reimera jsme přešli na formaci se třemi beky. Snížení jsme se dočkali až v 73. minutě. Vjačka utekl po levé straně až do vápna, přes Habra se dostal balón k Ferencovi, který jej z hranice vápna uklidil přes těla obránců do sítě – 2:1. Ta samá situace se opakovala o pár momentů později, míč se dostal opět od Vjačky k Ferencovi, který ale tentokrát mířil mimo. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, v naší obraně vznikala okna, neboť jsme veškeré síly vrhli do útoku. I přes závěrečný tlak jsme si nevytvořili žádnou kloudnou akci a v důležitém souboji jsme padli těsně 2:1.

FK SK Polanka n. O. U19 2:1 FKD U19

(6´ (p) Mikunda, 36´ Filip, 73´ Ferenc)

FKD: Olšar – Prorok (57’ Janoš), Schulla, Ferenc (C), Galdia (46’ Reimer, 55’ Gargoš) – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja, Dundr, Matějka – Kupka (46’ Habr)

Náhradníci: Kudla, Gargoš, Habr, Reimer, F. Redzina, Janoš, Martiník 

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci své utkání také nezvládli a prohráli vysoko 10:1. O jediný gól a snížení na 3:1 se po standartní situaci z pravé strany postaral Malina.

FK SK Polanka n. O. U17 10:1 FKD U17

(13´, 18´, 22´, 41´ 43´ a 59´ Růža, 32´ Kristofory, 56´ N. Meca, 74´ L. Meca, 77´ Rácz – 26´ M. Malina)

FKD: Smolka (C) – F. Redzina, J. Szczurek, Lišaník, R. Vjačka – T. Hasala, Janoš, Ďurian, Pytlík – Š. Redzina, M. Malina 

Náhradníci: Šariška 

Trenér: P. Vjačka

#fkdarkovicky