A-TÝM: Sedmizápasová série bez ztráty bodu ukončena!

Náš první tým cestoval také do Strahovic.

Náš tým na jaře poprvé ztratil body, když remizoval na horké půdě rozjetých Strahovic. Ani dlouhá přesilovka nám nepomohla, abychom svého soupeře přehráli a udrželi si v tabulce nadále tříbodový náskok. Strahovice dokázaly na jaře i napotřetí bodovat.

Oba týmy se v úvodních jarních kolech chytly na výbornou a navíc se prosazovaly i střelecky. Což v mnohem napovídalo, že by se diváci mohli dočkat podobného průběhu i v nedělním klání ve Strahovicích. Jenže žádná extra podívaná, která by nabídla spoustu brankových příležitostí, se nedostavila. Tentokrát se hrálo spíše takticky. Náš tým měl v prvním poločase menší územní převahu, ale k vážnějšímu ohrožení strahovické brány jsme se nedopracovali. Totéž ale platilo na druhé straně. Veškerá snaha soupeře nás přehrát přes nákopy skončila na naší pozorné defenzívě. Když už to vypadalo, že první poločas nic zásadního nenabídne, udeřili jsme v samém závěru po standardce. Rohový kop Turanského nevyhodnotil brankář Nevřela zrovna nejlépe. Po nejistém zákroku se balón odrazil pouze k nekrytému Kalvarovi, jenž pohodlně skóroval do sítě a podtrhl svou současnou skvělou formu – 0:1. 

Domácí Strahovice se plně soustředily na výpady rychlonohého Moravce, které stojí z poloviny za našim úspěchem. Víceméně se jim tato taktika dařila plnit. Ale když už jim sprinterský forvard přeci jen jednou pláchl, musel kapitán Ondřej Pekárek šlápnout na brzdu a to bohužel i za cenu vyloučení. Strahovice tak dohrávaly v deseti mužích. Hra v oslabení domácímu týmu naopak plně svědčila, tým se semknul a bojoval s vypětím všech sil. Po stranách dvakrát pláchli Vojtěch Malchárek a Továrek, ale své akce nedotáhli tak, jak by se od kvalit útočníků očekávalo. Přesto se domácí parta dočkala zaslouženého vyrovnání. Slanina přenesl hru na pravou stranu, odkud Stříbný naservíroval přesný centr na hlavu Tomíčkovi a ten do protipohybu nedal šanci gólmanovi Chvějovi – 1:1. Náš tým se aspoň v závěru dopracoval k menšímu soustavnému tlaku. Staniek po jednom z výpadu hledal nastavenou nohu Moravce, ale ta byla krátká. I proto skončilo utkání nerozhodně a my jsme ztratili dva body. I přesto ale zůstáváme nadále v čele soutěže.

zdroj: fotbalunas.cz

SK Meteor Strahovice 1:1 FKD

(70´ Tomíček – 44´ Kalvar)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Staniek, Hanauer, Turanský (C), Kalvar – Kuřidém, Moravec (85’ P. Kabisch), Kempný (65’ Fojtík) 

Náhradníci: Kořenek, Fojtík, P. Kabisch 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky