DOROST: Starší vydolovali proti silnějšímu soupeři ,,pouze´´ bod, mladší vysoko padli!

Nedělní program načali na našem hřišti dorostenci.

Nejstarší mládežnické kategorie hostily soupeře z Velké Polomi, se kterou máme dlouhodobě nelichotivou bilanci. Vždyť starší v posledním měření sil padli 4:10 a mladší 3:8.

Na utkání jsme byli dobře připraveni, což vyústilo v to, že jsme chytli úvod. Soupeř byl sice na balónu lepší, nás ale držela výborně fungující defenziva. Největší šanci si hosté vypracovali po útoku z levé strany, přihrávku před prázdnou bránu ale neusměrnil Kotík. Poté zaváhal s rozehrávkou Kudla, svou chybu ale dokázal napravit. Do naši největší šance se dostal po individuální akci Ferenc, ale zakončení slabší nohou postrádalo razanci. A když trefil Vjačka z přímého kopu zeď, bylo jasné, že se do šaten půjde za překvapivého stavu 0:0.

Do druhého dějství jsme opět nevstoupili vůbec špatně a již do 4 minutách jsme se radovali z vedení. Odražený balón se dostal na velké vápno ke Galdiovi, jehož nastřel usměrnil patičkou za Floriána Chvěja – 1:0. Po vstřeleném gólu jsme byli běhavější, bohužel je škoda, že jsme nepřidali pojišťující branku. V 57. minutě vnikl do vápna Rychlý, který byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Kopřiva – 1:1. O 8 minut později překlopili Polomští vedení na svou stranu. Tentokrát byl ve vápně faulován Kotík a Kopřiva poslal Kudlu na druhou stranu – 1:2. Náš tým ale ani po této penaltové sprše neskládal zbraně. Vyrovnat mohl Vjačka, ale přihrávku Habra před téměř prázdnou bránu přerušil špičkou kopačky jeden z obránců. Chvíli na to se dostal přes obránce Matějka, jeho střela ale mířila těsně nad. Poté Ferencův přímý kop mířil pouze na horní síť. Další Ferencův drzý průnik a následná střela byly ovšem zblokovány. V 77. minutě se opět Ferenc dostal k balónu na velkém vápně, nerozpakoval se a jeho tvrdá tečovaná střela prosvištěla na přední tyč – 2:2. Překlopit vedení na naší stranu a dokonat šílený obrat mohl po přihrávce Kupky Vjačka, tomu ale trestuhodně dlouho trvalo zakončení. Do závěrečné šance se mohl probít Habr, tomu ale při zaváhání gólmana chyběl krok.

Se silnou Velkou Polomí jsme se tak rozešli smírně 2:2 a zapisujeme do tabulky cenný bod. S odstupem času je asi bod ztráta. Tým je potřeba pochválit za bojovný a obětavý výkon, kdy jsme místy našeho soupeře přehrávali.

FKD U19 2:2 TJ Velká Polom U19

(49´ D. Chvěja, 77´ Ferenc – 57´ (p) a 65´ (p) Kopřiva)

FKD: Kudla – Prorok, Schulla, F. Redzina, Galdia – Ferenc (C), Biskup – D. Chvěja (72´ Habr), P. Vjačka (85´ Dundr), Matějka – Kupka (82´ Š Redzina)

Náhradníci: Dundr, Habr, Š. Redzina, Martiník, Janoš

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci sice v hodně osekané sestavě vstřelili úvodní gól, když se v 6. minutě prosadil z dálky Janoš, ale po zbytek zápasu tahali za kratší konec a výsledkem byla vysoká porážka 1:9. Za zmínku ale stojí nebezpečná střela Ďuriana, kterou musel brankář vyškrábnout na roh, poté v obrovské šanci netrefil bránu Malina a když se neprosadil ani Martiník, bylo jasné, že utkání skončí o 8 branek.

FKD U17 1:9 TJ Velká Polom U17 

(6’ Janoš – 12´ Šumný, 17´, 20´, 30´, 33´ a 47´ Žídek, 23´ Žurek, 60´ Gelnar, 70´ Konečný)

FKD: Smolka – T. Hasala, J. Szczurek, Š. Redzina, R. Vjačka – Ďurian, Martiník (C), Janoš – Kubík, M. Malina, F. Redzina

Náhradníci:

Trenér: P. Vjačka

#fkdarkovicky