B-TÝM: Mladé pušky režírovaly úvodní vítězství!

Béčko zahájilo jarní část vítězstvím.

Svěřenci trenéra Davida Matějky se v úvodním zápase jarní části utkali s nepříjemnou Závadou, se kterou v podzimním měření sil ztratili dva body, když remizovali 1:1. V nominaci se objevilo rovnou 7 dorostenců a také nová posila v podobě Kuby Sáblíka, který k nám přišel ze Starého Města.

Od úvodního hvizdu jsme byli lepším a aktivnějším týmem. První šanci měl Schebestik, který nedokázal usměrnit míč vyražený Krajíčkem. S dalšími příležitostmi přispěchal Kabisch, ale nevyužil ani jednu s nabídnutých šancí. Dále pálili Klečka s Matějkou, cíl ale nenašli. Vysvobození přišlo ve 35. minutě. Kabisch našel pod sebou Kempného, který poslal balón do protipohybu Krajíčku k tyči – 1:0. O 5 minut později bylo ještě veseleji. Sáblík perfektní průnikovou přihrávkou vyslal mezi obránce Diviše, který přízemním centrem našel Kabische a ten se nemýlil – 2:0. Do šaten jsme šli za dvoubrankového vedení.

Ve druhém poločase se obrázek hry příliš neměnil a náš tým stále diktoval tempo zápasu. Do největší šance druhého dějství se dostali dva hráči hostů, kteří pelášili sami na Kudlu, ten se ovšem rychle přemístil a famózně zlikvidoval útok 2 na 1. V 69. minutě zafungovala dorostenecká spolupráce, když Dundr vyslal Chvěju, který ještě před brankářem předložil míč nesobecky Kempnému – 3:0. Na konečných 4:0 uzavřel gólový účet opět Kempný, kterého vyhledal před bránou opět Kabisch – 4:0. V prvním mistrovském zápase roku 2024 jsme dokázali zvítězit 4:0 a v dalším kole pojedeme, stejně jako A-tým, na půdu Strahovic.

Rezerva Dolního Benešova se před startem jara odhlásila ze soutěže. To znamená, že jejich výsledky jsou nulovány a našemu týmu byly odečteny 3 body, neboť Benešov jsme na podzim porazili!

FKD “B” 4:0 TJ Sokol Závada

(35´, 69´ a 81´ Kempný, 40´ P. Kabisch)

FKD “B”: Kudla – Sáblík, Dundr, Strachota (C), Zlotý – Schebestik, Diviš, Klečka, Matějka – Kempný, P. Kabisch

Náhradníci: Ferenc, Hanus, Prorok, Pe. Adamčik, D. Chvěja, P. Vjačka

Trenér: D. Matějka

#fkdarkovicky