A-TÝM: Úsporný výkon stačil k zisku tří bodů!

Vítěznou domácí premiéru má za sebou A-mužstvo.

Sobotní vítězství proti celku ze Starého Jičína se nerodilo vůbec lehce, naši hráči nenavázali na výkon z Mokrých Lazců a v úsporném režimu zvítězili pouze 2:0.

Již od úvodních vteřin se hra hodně kouskovala a to byla předzvěst toho, že nás nečeká příliš pohledný fotbal. Po jedné ze standartních situací si Klečka posunul míč kolem obránce, střela mu ale sjela. Soupeř přijel s jasným cílem, zalézt do bloku a vyčkávat. Nám tento styl neseděl, ale i přesto se dostal do samostatného úniku Moravec, toho ale vychytal brankář Horák. V 17. minutě se diváci počkali první branky. Po pěkné akci z levé strany se odražený míč dostal až ke Staniekovi, který ho poslal nechytatelně pod břevno – 1:0. Také po úvodním gólu jsme měli dostatek šancí na to, skóre navýšit. Bohužel v dalším samostatném úniku selhal Moravec a po něm mířil Turanský z přímého kopu vedle. Ve 38. minutě za to vzal Kalvar, který se individuální akcí z půlky hřiště dostal až před Horáka, pod kterým procedil balón do sítě – 2:0. První poločas skončil našim dvoubrankovým vedením.

Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil, hosté stále byli v obranném bloku a my jsme zahazovali šance. Do třetice se neprosadil ani Moravec, kterému nebylo přáno. Od 60. minuty se utkání dohrávalo, náš tým nikam nespěchal a pro oko diváka to byl neatraktivní duel s mnoha nepřesnostmi. I přesto se ale hosté dostali k ohrožení Chvějovy brány, náš strážce svatyně ale tento pokus z úhlu zneškodnil. Závěrečné dvě šance patřily našim barvám. Ovšem střídající Kabisch nemířil ani jednou přesně.

Utkání skončilo našim vítězstvím 2:0 a díky dvoubodové ztrátě Mokrých Lazců jsme našemu sokovi odskočili na 3 body.

FKD 2:0 FK Starý Jičín

(17´ Staniek, 38´ Kalvar)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Rychnovský, Klečka, T. Kabisch – Staniek, Hanauer, Turanský (C) (73´ P. Kabisch), Kalvar – Kuřidém (55´ Kempný), Moravec (55´ Fojtík)

Náhradníci: Kempný, Fojtík, P. Kabisch, M. Gai

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky