A-TÝM: Drama se šťastným koncem!! Šílené derby rozsekl v samém závěru nastavení Kuřidém!!!

Závěrečný zápas, jak se sluší a patří.

Závěrečný zápas našeho A-týmu proti doposud neporaženým Mokrým Lazcům měl snad vše, co mohl mít. Souboj druhého s vedoucím týmem tabulky nabídl celkově 5 gólů, další velké šance, emoce, červenou kartu a strhující závěr, na který se bude vzpomínat ještě dlouho.

Do úvodní šance se dostaly hned po rozehrání Mokré Lazce. Pospěchova střela ale nenadělala Chvějovi příliš vrásek. O pár desítek vteřin později jsme se dostali do úvodní šance také my. Staniek vyslal mezi obránci Rychnovského, kterého, i přes menší zaváhání s vyběhnutím, vychytal Minarčík, poté dorážel Fojtík, ale v dobré pozici nenašel skulinku pod hostujícím brankářem. Chvíli na to vyslal pro změnu Turanský Moravce, který si pohlídal ofsajdovou past, obešel domácího strážce svatyně, ale ve skórování mu zabránil hostující stoper. Na druhé straně si sběhl na dlouhý aut Pospěch a z otočky pálil těsně mimo. V 15. minutě jsme dostali výhodu zahrávat rohový kop. Gai trefil balón do ohně, který se po několika odrazech dokutálel za Minarčíka – 1:0. Za střelce byl označen Patrik Adamčik. Poté už aktivita opadala a šancí na obou stranách již nebylo k vidění tolik. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, který si vytvořil více šancí, Mokré Lazce se naopak hledaly a příliš toho nepředvedly.

V úvodu druhého poločasu Mokré Lazce hýřily aktivitou. Do vápna létal jeden centr za druhým a tlak se stupňoval. V obrovské šanci se objevil opět Pospěch, tomu ale Chvěja famózně zmenšil úhel a vychytal ho. Tato akce byla možná rozhodující ve druhém dějství. Z tlaku nás poté vysvobodil v 60. minutě Poštulka, který postrčil rozběhnutého Moravce a uviděl červenou kartu. Žolíkem utkání se stal Adam Kuřidém, který musel nahradit zraněného Rychnovského. V 68. minutě Staniek skvěle projel mezi třemi hráči, předložil míč právě Kuřidémovi, který ránou pod břevno zvýšil – 2:0. To ale nebylo zdaleka všechno. Následně mohl ještě zvýšit Kuřidém, bohužel se mu to nepovedlo. Náš tým byl spokojen s výsledkem a chtěl utkání v poklidu dohrát. To se nám ovšem vymstilo. V 78. minutě se Pospěchova střela už jen tak tak dokutálela za Chvěju a bylo sníženo – 2:1. O 5 minut později dostali hosté možnost zahrávat přímý kop. Wojnarův pokus lehce tečoval Říman a balón zapadl za Chvěju – 2:2. Hosté byli na koni, my naopak opaření. Takové bylo rozpoložení do závěrečné desetiminutovky. Lazce měly náznaky šancí, kdy mohli strhnout vedení na svou stranu, to ovšem nikdo ještě nečekal, co se stane v 92. minutě, kterou si budeme ještě hodně dlouho všichni pamatovat. Při posledním útoku hosté faulovali pár metrů před vápnem. Balón si vzal do parády Turanský, posadil ho na hlavu Kuřidémovi, který tvrdou hlavičkou odšpuntoval gejzír radosti. Šílené. Naprostá senzace. Husí kůže. Hrdost. Přesně toto se mísilo ve všech hráčích a fanoušcích našeho týmu. Hned po rozehrání rozhodčí ukončil utkání a obrovská euforie mohla vypuknout. JAKO PRVNÍ TÝM V SEZÓNĚ JSME PORAZILI MOKRÉ LAZCE A SNÍŽILI JEJICH NÁSKOK NA ČELE NA DVA BODY.

Marcel Melecký s Martinem Hrubým dokázali připravit své svěřence na výbornou! Štěstí přinesli také žolíci v podobě dorostenců, kteří byli nominováni poprvé v sezoně!

Ovšem nesmíme zapomenout ani na výborné diváky, kteří přišli v hojném počtu a vytvořili výbornou atmosféru! Za to jim patří obrovské díky!

vítězná trefa Adama Kuřidéma z 92. minuty

FKD 3:2 FK Mokré Lazce

(15’ Pa. Adamčik, 68’ a 90+2’ Kuřidém – 78´ Pospěch, 83´ Říman)

FKD: F. Chvěja – Lindovský (C), Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai – Staniek, Rychnovský (51’ Kuřidém), Turanský, Kalvar – Moravec (74’ Kořenek), Fojtík (90+3’ Dundr)

Náhradníci: Dundr, Kořenek, P. Vjačka, Kuřidém

Trenéři: M.Melecký, M. Hrubý 

#fkdarkovicky