DOROST: Dorostenci jedou z Horní Suché bez bodu!

Utkání dvou rozdílných poločasů nabídl souboj U19.

Starší dorostenci začali své utkání v Horní Suché s příliš velkým respektem ke svému soupeři. To se jim vymstilo již ve 4. minutě. K přímému kopu se postavil Dabrowski a ránou do levé šibenice propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Ve 12. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Na pravé straně dostal příliš prostoru Krygiel, který naservíroval míč Hudcovi před prázdnou branku – 2:0. V prvním poločase byli domácí jasně lepší a většinu času drželi balón. My jsme se dostávali spíše k nebezpečným výpadům. Po jednom takovém našel Dundr Vjačku, který se otočil kolem obránce, ale z úhlu mířil mimo. Poté pláchl po pravé straně Chvěja, předložil míč Dundrovi a jeho pokus mířil také mimo vymezený prostor. Do poločasu přidali domácí ještě dva góly. Nejprve proměnil penaltu ve 25. minutě Kratochvíl a poté zvýšil na poločasových 4:0 ve 42. minutě Hudec.

Do druhého poločasu jsme již vstoupili bez respektu. Náš výkon byl jiný o 180 stupňů, ale stále jsme se soustředili spíše na bránění. Míč chodil z nohy na nohu, ovšem chyběla lepší předfinální fáze. V 58. minutě se nám povedla parádní akce od vlastní branky. Vše začalo od Kudly a balón se přes Vjačku a Ference dostal až na rozběhnutého Galdiu na levém křídle, který krásným centrem vybídl ke skórování Janoše, který neodmítl a z první poslal míč do sítě – 4:1. Následně pálil z přímého kopu Dundr, jeho střela lízla pouze vrchní síť domácí svatyně. Chvíli na to vyslal Vjačka Dundra, ten ale bohužel neprostrčil míč domácímu gólmanovi mezi nohy. Zásahu ve 2. poločase se dočkali také domácí, v 86. minutě skóroval Witosz a uzavřel gólový účet zápasu – 5:2.

Zejména za druhý poločas patří starším dorostencům pochvala!

Horní Suchá U19 5:1 FKD U19

(4´ Dabrowski, 12´ a 42´ Hudec, 25´ (p) Kratochvíl, 86´ Witosz – 58’ Š. Janoš)

FKD U19: Kudla – Prorok, Schulla, F. Redzina, D. Matějka (56’ Galdia) – Ferenc (C), Biskup (83’ Lišaník) – D. Chvěja (85’ J. Hasala), Dundr, P. Vjačka – Š. Redzina (56’ Janoš)

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Janoš, Lišaník

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla 

Mladší dorostenci svedli souboj se sousedním týmem v tabulce. Od začátku jsme nehráli špatný fotbal a podle slov trenéra kdybychom dali první gól do půlhodiny hry, tak bychom určitě vyhráli. Bohužel z nabízených šancí se neprosadil Březovský ani Ďurian, nad pálil navrátilec do sestavy Malý a když se neujal ani přímý kop Martiníka, bylo jasné, že to tady budeme mít těžké. Trest přišel vzápětí, domácí nás potrestali během 6 minut 3 rychlými góly a do kabin se šlo za stavu 3:0.

Ve druhém poločase se naši hráči snažili s výsledkem něco udělat, bojovnost se jim upřít nedá, bohužel jsme nedokázali ani snížit. Naopak domácí přidali ještě jednu trefu a zvítězili 4:0.

Horní Suchá U17 4:0 FKD U17

FKD U17: Smolka – T. Hasala, Martiník (C), J. Szczurek, R. Vjačka – Kubík, Lišaník, Malý, Pytlík – Březovský, Ďurian 

Náhradníci: P. Malina, Š. Redzina, Havránek, Janoš

Trenér: P. Kaniok

#fkdarkovicky