DOROST: U19 se rozešla smírně, U17 ovlivnila brzká „redka“!

V třaskavém derby přivítali naši dorostenci Petřkovice.

Starší dorostenci, kteří začali své utkání v 10:00, opět chytli úvod střetnutí a v prvních minutách byli lepším týmem. Prvního gólu se poměrně početné publikum, které neodradilo ani zatažené a studené počasí, dočkalo v 17. minutě. Dundr ze standartní situace z levé strany našel na přední tyči Vjačku, který otevřel skóre utkání – 1:0. Následně mohl zvýšit Matějka, ten ale hledal spoluhráče v lepší pozici. Poté Matějka načechraným centrem vyhledal svého útočného kolegu Kupku, ten ovšem z výborné pozice poslal balón hlavou nad. Po 20 minutách hry se začali osmělovat také hosté, kteří udeřili ve 31. minutě. Po centru z levé strany, který ovlivnil nejspíš i vítr, byl ve vzdušném souboji Važík, dříve než Kudla a vyrovnal – 1:1. Do konce poločasu byli hosté lepším týmem, ovšem gól nepřidali.

Ve druhém poločase pokračoval scénář z toho prvního. Hosté měli více ze hry, my jsme ale zahazovali obrovské šance. Při jedné takové se míč odrazil k Proroki, který se nerozpakoval a jeho projektil z hranice vápna trefil levou tyč hostující branky. V té největší šanci se po krásné souhře Matějka – Dundr objevil Vjačka, ten ovšem trestuhodně minul. Chvíli před koncem mohli rozhodnout hosté, střelu z otočky ovšem Kudla, s vypětím všech sil, vytlačil na roh. Nic dalšího se již nestalo, a tak jsme se s Petřkovicemi rozešli smírně 1:1.

FKD U19 1:1 Odra Petřkovice U19

(17´ P. Vjačka – 31´ Važík)

FKD U19: Kudla – Prorok, Schulla, F. Redzina – D. Chvěja (69’ Š. Redzina), Ferenc (C), Dundr, Biskup, P. Vjačka – Kupka, Matějka 

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Lišaník, Š. Redzina, Martiník, Gargoš, Olšar 

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla 

Od 12:15 nastoupili ke svému utkání také mladší dorostenci. Ty ovšem ovlivnila brzká červená karta Vjačky z 20. minuty. Hosté otevřeli skóre ve 14. minutě. Poté dvěma slepenými góly z 27. a 29. minuty zvyšovali už na 0:3. U17 bojovala i v početní nevýhodě. Szczurek vyslal do lajně Lišaníka, toho ale v poslední fázi zradilo zpracování.

V 59. minutě vniknul po vápna Šimon Redzina a byl zastaven nedovoleně. Následovala penalta, kterou bezpečně proměnil kapitán Martiník – 1:3. Následně mohl ten samý hráč snížit na rozdíl jediné branky, jeho střelu ale zastavil obránce na brankové čáře. Poslední slovo tak měli opět hosté, kteří v 67. minutě vstřelili 4. gól a stanovili výsledek zápasu na 1:4.

FKD U17 1:4 Odra Petřkovice U17

(59’ (p) Martiník – 14´ Šidla, 27´ a 67´ Ondo, 29´ Charitonidis)

ČK: 20’ R. Vjačka

FKD U17: Smolka – Lišaník, J. Szczurek, Š. Redzina, Pytlík – Janoš, Malý, Martiník (C), R. Vjačka – Kubík, Ďurian 

Náhradníci: Březovský, P. Malina, T. Hasala, Graca, F. Redzina

Trenér: P. Kaniok