DOROST: Bleskový nástup U19! U17 padla!

Důležitý duel odehráli o víkendu starší dorostenci.

Důležitý souboj dvou celků z druhé poloviny tabulky začal v 10:00. Naše U19 hostila tu bruntálskou.

A pokud jsme starší dorostence kritizovali za velmi špatné začátky utkání, tento zápas byl pravým opakem. Pozměnění a oživení sestavy přineslo ovoce již ve 3. minutě. Kapitán Ferenc vrátil odražený balón zpět do vápny, kde byl ve vzdušném souboji Kupka dříve, než domácí brankář a následovala penalta. K té se postavil Vjačka a proměnil – 1:0. Naše aktivita vyústila v druhý gól. V 7. minutě se dostal na hranici vápna k míči Matějka, jeho střela orazítkovala břevno a odražený balón dopravil hlavou do sítě opět Vjačka – 2:0. Následně znovu Matějka orazítkoval brankovou konstrukci. Ve 24. minutě padl další gól. Vjačka vyslal do úniku útočníka Kupka, který se prosadil střelou k pravé tyči – 3:0. Naše aktivita postupně opadala, nicméně k dalšímu odraženému míči se dostal na hranici vápna Biskup, jehož střela z první trefila levou tyč a po čáře se balón odkutálel pryč. Na poločasových 4:0 upravil ve 40. minutě Kupka, který opět výborně prchnul obráncům a střelou k levé tyči mohl oslavit svůj druhý gól v zápase – 4:0.

Bleskový nástup provázel i start druhého poločasu. Hned po rozehrávce Dundr centroval na své křídelní spoluhráče, míč ovšem našel pouze Hurajta, který volejem z dobrých 23 metrů poslal balón do vlastní sítě – 5:0. Po našem 5. gólu jsme nehráli dobrý fotbal, kupily se zbytečné fauly a karty na naší straně. Toho využili bruntálští. Nejprve snížil z přímého kopu Kovář a poté z penalty Baláž. Poslední slovo jsme měli ovšem my. Střídající Redzina prchnul domácím obráncům a překonal vyběhnuvšího hostujícího gólmana – 6:2.

U19 porazila Bruntál vysoko 6:2. Nyní již všechny pohledy směřují na neděli, kdy od 10:00 a od 12:15 přivítáme v třaskavém derby Petřkovice.

FKD U19 6:2 MFK Bruntál U19

(3´ (p) a 7´ P. Vjačka, 24´ a 40´ Kupka, 46´ (vl.) Hurajt, 86´ Š. Redzina – 67´ Kovář, 72´ (p) Baláž)

FKD U19: Kudla – Prorok, Schulla, F. Redzina – D. Chvěja (73´ Š. Redzina), Ferenc (C), Biskup, P. Vjačka – Kupka (89´ J. Hasala), Matějka

Náhradníci: Š. Redzina, Martiník, J. Hasala, Lišaník

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci, kteří začali ve 12:15, své utkání nezvládli a s 2. týmem tabulky prohráli 0:4. Za hosty z Bruntálu se nejprve prosadil ve 13. minutě Bartek, po něm upravil na poločasových 0:2 Fedorov. Po pauze se ještě prosadil v 55. minutě Dang a v 63. minutě Šidlák. Naši hráči si v průběhu zápasu nevypracovali žádnou vážnější šanci a proto 3 body putují zaslouženě do Bruntálu.

FKD U17 0:4 MFK Bruntál

(13´ Bartek, 27´ Fedorov, 55´ Dang, 63´ Šidlák)

FKD U17: Smolka – T. Hasala, Lišaník, F. Redzina, Pytlík – Březovský, Havránek, Martiník (C), R. Vjačka – Kubík, Š. Redzina

Náhradníci: P. Malina, Janoš

Trenér: P. Kaniok

#fkdarkovicky