A-TÝM: Špatný první poločas zhatil naděje na výhru!

K derby proti Ludgeřovicím nastoupilo v sobotu áčko.

Ani ne stovka platících diváků viděla sobotní utkání krajské soutěže proti Ludgeřovicím.

Od úvodních minut to nebyl náš zápas. Chyběla přesnější předfinální fáze a ztráta míče, střídala ztrátu. I přesto jsme se dostali do první obrovské šance, ale Turanský z dobré pozice nadvakrát přestřeli. Proto také vycítili šanci hosté z Ludgeřovic. Nejprve střílel Kostelanský, poté Dekleva, jehož střelu Chvěja akrobaticky zalepil. Špatný první poločas podtrhla také neproměněná penalta Turanského po faulu na Stanieka. Po půlhodině hry neproměnil svou šanci ani Moravec. Hosté hrozili zejména ze standartních situací. Jedna taková jim dokonce vyšla. Rodek centrem z levé strany našel Blokšu – 0:1. Ještě před pauzou se individuálně zkoušel prosadit Pěntka, ale na poslední chvíli byl zblokován. Do šaten se šlo za stavu 0:1.

Do druhého poločasu již nenastoupil kapitán Turanský, kterého nahradil velmi aktivní Fojtík. Ale ani to nezabránilo hostům ke vstřelení druhé branky. V 52. minutě se odražený míč dostal k Rodkovi, který jej poslal na vzdálenější tyč – 0:2. V poslední půlhodině jsme se již konečně dostali do zápasového tempa a byli jsme jasně lepší než soupeř. V 64. minutě se až k centru ve vápně dostal Adamčik, který našel na zadní tyči svého stoperského kolegu Klečku – 1:2. Hosté bránili těsný výsledek a spoléhali na brejky. V 84. minutě se dostal do okénka v ludgeřovické obraně Kempný a byl ve vápně faulován. Ke druhé penaltě v zápase se postavil Fojtík a tvrdou střelou nedal Hájkovi šanci – 2:2. Následně mohl obrátit skóre Kalvar, tomu ale zakončení nevyšlo. V 92. minutě si v rozehrávce nerozuměli Chvěja s Hanauerem, hosté mohli jít téměř na prázdnou branku, tomu ale zabránil poctivý návrat Adamčika. Nic dalšího se již nestalo, a tak jsme se rozešli s Ludgeřovicemi smírně 2:2.

FKD 2:2 TJ Ludgeřovice

(64´ Klečka, 84´ (p) Fojtík – 40´ Blokša, 52´ Rodek)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai (77´ Kuřidém) – Staniek, Hanauer, Rychnovský (83´ Kořenek), Kalvar – Turanský (C) (46´ Fojtík), Moravec (54´ Kempný)

Náhradníci: O. Hellebrand, Kořenek, Fojtík, Cintula, Kempný, T. Kabisch, Kuřidém

Trenér: M. Melecký

#fkdarkovicky