DOROST: Starší ztratili náskok, mladší po roce vítězní!!

Dorostenci, stejně jako A-tým, přivítali Starou Bělou!

Jako první se tradičně představili starší dorostenci. V sestavě nechyběla ani nejnovější akvizice týmu z Poruby. Na levé záloze operoval David Matějka.

Od začátku se hrál vyrovnaný duel, který v prvním poločase nenabídl moc šancí. Hosté ze Staré Bělé měli optickou převahu, neboť drželi balón. Do naší jediné šance se dostal Prorok, jeho střela ale šla vysoko nad. Největší příležitost si hosté vypracovali při brejku 2 na 1, ale útočník Kučera svého spoluhráče příliš zahnal. První poločas skončil nerozhodně 0:0.

O přestávce byli naši hráči varovaní, že může jít o zápas, který bude o jednom gólu. Ve druhém poločase se ale s góly roztrhl pytel. V 56. minutě se akce od vlastní brány dostala až k Matějkovi na levé křídlo, který vyslal do úniku Kupku. Kupka si s nájezdem poradil a balón poslal nechytatelně pod břevno – 1:0. O 6 minut později jsme zvýšili na rozdíl dvou branek. Dundr rychle vhodil aut do vápna, kde byl Šimon Redzina při otočce faulován a následovala penalta. Tu proměnil Vjačka – 2:0. Hosté se dostali na dostřel v 77. minutě také z penalty, kterou proměnil Bridling – 2:1. V 86. minutě Starobělští dokázali srovnat. Po levé straně prchnul hostující záložník, poslal míč před bránu, kde akci zavíral na zadní tyči opět Bridling – 2:2. Nic dalšího se již nestalo, a tak zapisujeme první remízu v soutěži.

FKD U19 2:2 Stará Bělá U19

54´ Kupka, 60´ (p) P. Vjačka – 77´ (p) a 86´ F. Bridling

FKD U19: Kudla – F. Redzina, Schulla, Ferenc (C), Prorok (72´ Galdia) – P. Vjačka, Biskup – Š. Redzina, Dundr, Matějka – Kupka (89´ Janoš)

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Janoš, Martiník, Gargoš, Lišaník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Předposlední mladší dorostenci v “záchranářském duelu“ vyzvali poslední Starou Bělou. Po zranění se poprvé do brány postavil František Smolka.

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný. Hosté drželi balón, ale my jsme se dostávali do šancí. Ojedinělou šanci Staré Bělé vykopl z brankové čáry pohotový Redzina. Poté utekl obráncům rychlonohý Kubík, toho ale bohužel vychytal nadvakrát hostující gólman. Následně střílel dvakrát Březovský, ale ani jedna střela se neujala. Chvíli na to skončil Malého nenápadný pokus na horní síti. Poté z první akce mířil těsně vedle Janoš. Druhá akce tohoto hráče z 29. minuty již byla gólová. Janoš utekl po pravé straně a střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci – 1:0. První vedení v sezóně!! Střely Starobělských vytlačoval očima výborný Smolka. První poločas skončil 1:0 pro naše barvy.

Ve druhém poločase opět stříleli dvakrát hosté, tyto pokusy ale Smolka zneškodnil. V 55. minutě pálil opět přesně Janoš a to po totožné akci jako v prvním poločase – 2:0. O 3 minuty později snížil, na zadní tyči číhající, Krajdl – 2:1. Naši poslední šanci vytvořil s chutí hrající Janoš, který opět utekl po pravé straně a přetaženým centrem našel na zadní tyči Vjačku, který hlavou orazítkoval tyč.

Mladší dorostenci už si vítězství pohlídali a dokázali zvítězit poprvé od 28. září minulého roku!!!

FKD U17 2:1 Stará Bělá U17

29´ a 55´ Janoš – 58´ Krajdl

FKD U17: Smolka – Malý, J. Szczurek, Lišaník, F. Redzina, Pytlík – Janoš, Martiník, Ďurian, Březovský – Kubík

Náhradníci: P. Malina, R. Vjačka

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky