A-TÝM: Velmi dobrý výkon na Starou Bělou stačil!

7. kolo krajské soutěže nabídlo velmi atraktivní duel.

Na naší půdu totiž přijela rozjetá Stará Bělá, která z 5 zápasů dokázala 4krát zvítězit. Naši hráči byli v utkání, oproti předchozím domácím duelům, velmi efektivní, o čem nasvědčují i 4 vstřelené góly.

Od úvodních minut jsme na silného soupeře poměrně dobře vletěli a odměnou nám byl vedoucí gól ve 14. minutě. Centr z levé strany našel na zadní tyči Kalvara, který nikým neatakován otevřel gólový účet zápasu – 1:0. Ve 28. minutě bylo na našem stadionku ještě veseleji. Nákop z vlastní poloviny podcenili hostující stopeři, mezi které vletěl Moravec a v samostatném úniku nedál Preisnerovi šanci – 2:0. I kdyby Moravec svou šanci neproměnil, pravděpodobně by následovala červená karta pro hostujícího brankáře, který našeho útočníka fauloval. Ve 40. minutě se dostal do obrovské šance jeden ze Starobělských, toho ale fantastickým futsalovým zákrokem vychytal Chvěja. Do kabin jsme šli s příjemným vedením 2:0.

O akci zápasu se postaral zpočátku druhého dějství Kempný. Ten dostal ve 49. minutě výborný balón, ve vápně vymáchal hostujícího obránce a krásným obstřelem na zadní tyč zvýšil – 3:0. Hosté dokázali za minutu odpovědět. Jeden ze Starobělských našel pod sebou svého spoluhráče Dzižu, který uklidil míč do poloprázdné klece – 3:1. Na dostřel se náš soupeř dostal v 57. minutě. Akci po levé straně zavíral na zadní tyči Strnad – 3:2. Jako by tyto dva góly polily hosty živou vodou. Náš soupeř byl aktivnější, měl více ze hry a vytvořil si další dvě obrovské šance. Ty ale dokázal opět zneškodnit výborný Chvěja. Odpor hostů zlomil v 71. minutě Kalvar, který se dostal do úniku po levé straně a střelou na zadní tyč zvýšil – 4:2.

V sobotu podal náš tým zřejmě nejlepší výkon v sezóně, za který jsme byli odměněni vítězstvím 4:2.

FKD 4:2 Stará Bělá

14´ a 71´ Kalvar, 28´ Moravec, 49´ Kempný – 50´ Dziža, 56´ Strnad

FKD: F. Chvěja – Lindovský (C), Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai (80´ Fojtík) – Staniek (73´ Kuřidém), Hanauer (80´ Cintula), Rychnovský, Kalvar – Kempný (68´ Kořenek), Moravec (73´ P. Kabisch)

Náhradníci: Kořenek, Fojtík, Turabský, P. Kabisch, Cintula, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky