B-TÝM: Premiérové vítězství nového lodivoda!

5. kolem pokračovala o víkendu okresní soutěž.

5. mistrovský zápas naše béčko zvládlo na výbornou a 3 body zůstávají v Darkovičkách. Stále náš B-tým drží v domácím prostředí neporazitelnost, jsou to již skoro dva roky, kdy naposledy prohráli doma. Tou poslední prohrou byl zápas proti celku z Bělé hraný 17.10.2021, kdy naše rezerva podlehla 1:2.

Již před zápasem byly očekávání vysoké, do hry byli připraveni hned 3 hráči A-týmu, šlo o Tomáše Kabische, Fojtíka a Cintulu. Do hry se dostal i navrátilec z Poruby David Matějka, šlo o jeho první start v mužském fotbale. Stal se tak sedmým dorostencem, který v této sezóně nastoupil za B-tým. 

Očekávání všech přítomných v areálu splnil hned v druhé desetiminutovce Zlotý, když se prosadil střelou z rohu na bližší tyč. Po několika minutách a voleji Hanuse z hranice pokutového území byl náš náskok již dvougólový. Vzápětí přišla lahůdka prvního poločasu. Fojtík prokličkoval mezi několika obránci a suverénně zakončil. Gólový zářez si do poločasu připsal také starší ze šikovného bratrského dua Kabischů Tomáš. Do šaten tak šel náš B-tým s pohodlným výsledkem 4:0. 

Po pauze pokračovala hitparáda kouzelníka Fojtana. Nejprve se postavil k penaltě, která by se dala okomentovat slovy Roberta Záruby při střele Karla Rachůnka proti Švédsku v semifinále MS v hokeji 2010. Rachna, kachna, to to letělo! Vzápětí připravil sólem z vlastní poloviny asistenci tzv. až do kuchyně Janu Kaniokovi. V závěru zápasu se kromě léčby mentálního zdraví Štěpánkovického beka farmaceutem Vilkusem, využívájícím magické léčebné metody ze Samoi, neudálo nic.

Naše béčko zakončilo další domácí zlatý víkend. Na domácím hřišti jsme vybojovali 10 bodů ve 4 zápasech.

V dalším utkání bude B-tým čelit Hněvošicím na neoblíbeném hřišti. Výkop proběhne v neděli 24.9. v 15:30.

FKD “B” 6:0 Sokol Štěpánkovice “B”

15’ Zlotý, 18’ Hanus, 21’ a 67’ (p) Fojtík, 25’ T. Kabisch, 73’ Kaniok

FKD “B“: Pískala – T. Kabisch, Strachota, Hruška, Zlotý – Schebestik, Diviš, Cintula, Fojtík – Hanus, Duda (C)

Náhradníci: Chýlek, D. Matějka ml., Kabisch P., Vilkus, Adamčík Pe., Kurmashov, Kaniok

Trenér: D. Matějka st.

#fkdarkovicky