DOROST: Dundrova past opět sklapla! Starší vezou výhru!

Nedělní program krajského přeboru zahájilo naše utkání na Hlubině.

V krásném fotbalovém areálu a pod zamračenou oblohou zahájili dorostenci své dvojutkání proti domácí Hlubině. Jako první začali tradičně starší v neobvyklém čase 9:30. Po prvním soutěžním utkání po dlouhé době, kdy naše defenziva neinkasovala (v Dolním Benešově), tentokrát vzdorovala zase pouhých 13 minut. Poté se mezi stopery prosmýkl Duda a lehkým lobem poslal balón nad padajícím gólmanem – 1:0. V 18. minutě bylo ještě hůř a opakoval se scénář z minulé neděle. Hrubici našeho stopera potrestal v samostatném úniku opět Duda – 2:0. Ale ani stav 2:0 není pod trenérem Dundrem neřešitelná situace. I když mohlo být ještě hůř, ale ve 3. souboji Kudly s Dudou byl úspěšnější náš brankář. Poté Dundrův přímý kop vyškrábl na břevno domácí strážce svatyně Hubetskyy. To se nedá říct o přímém kopu ze 32. minuty. Hubetskyy centrovaný balón Dundra neudržel, ten se odrazil na penaltu, kde byl Vjačka a akrobatickým kopem přes hlavu snížil – 1:2. 2 minuty před pauzou donutili Kupka s Redzinou výborným presinkem domácího gólmana k chybě, ten musel poté situaci hasit faulem a následovala penalta. K té se postavil Vjačka a vyrovnal – 2:2. První poločas skončil 2:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili o dost lépe, než do toho prvního a odměnou nám byl 3. gól. V 60. minutě Dundr krásně napálil balón z přímého kopu z dobrých 25 metrů a ten prosvištěl vedle gólmana přesně v levé tyči – 2:3. V průběhu druhého poločasu jsme kontrolovali hru a nepouštěli soupeře do žádných vyložených šancí. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě Kupka, kterého pěkně našel Galdia a náš útočník si poradil bravurně, když poslal balón před gólmanem na přední tyč – 2:4. Náš poslední gól vstřelil Vjačka a dokonal hattrick. Toho vyslal do úniku pro změnu po pravé straně Dundr, Vjačka navedl balón na střed a na přední tyč propálil Hubetskeho – 2:5. Na konečných 3:5 snížil v nastavení Horvath po zbytečné chybě v naší obraně.

Dorostenci dokázali ve venkovním soutěžním utkání zvítězit poprvé od 14. srpna minulého roku.

Další utkání čeká naše hráče ve středu 30.8. od 17:00 na půdě velice silných Kobeřic v rámci semifinále Opavského poháru!

Unie Hlubina U19 3:5 FKD U19

13´ a 18´ Duda, 90+2´ Horvath – 32´, 43´ (p) a 87´ P. Vjačka, 60´ Dundr, 80´ Kupka

FKD U19: Kudla – F. Redzina, Schulla, Ferenc, Prorok – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja (88´ J. Hasala), Dundr, Š. Redzina (70´ Galdia) – Kupka

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Martiník, Lišaník, Gargoš, Pytlík

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci nenavázali na dobrý výkon z minulého týdne a od Hlubiny schytali vysoký debakl 9:0. Domácí si do pauzy vytvořili pětigólový náskok a ve druhém poločase přidali Hlubinští další 4 trefy a vysoký debakl byl na světě.

Unie Hlubina U17 9:0 FKD U17

16´ a 34´ Kafka, 20´, 51´ a 72´ Valder, 28´ Vybíral, 31´ Rada, 65´ Olšan, 79´ (p) Rett

FKD U17: J. Szczurek – T. Hasala, F. Redzina, Lišaník, Pytlík – Malý Martiník (C) – Janoš, Ďurian, Březovský – Kubík

Náhradníci: Š. Redzina, R. Vjačka, P. Malina

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky