B-TÝM: Béčko zvládlo derby v Zábřehu!!

Na neoblíbené půdě v Zábřehu odehrálo B-mužstvo své druhé utkání!

Kdyby chtěl někdo vědět, kdy naše béčko vyhrálo v Zábřehu naposledy, musel by náš kronikář zabrouzdat hodně daleko do historie. Zkrátka, ze Zábřehu se body nevozí často a v našem případě to platí dvojnásob. Každopádně každá série jednou končí a tady tato skončila právě v sobotu.

Trenér Petr Adamčik udělal v sestavě, oproti prvnímu zápasu, rovnou 3 změny. Mezi tři tyče se postavil dorostenec Olšar, ve středu zálohy nahradil Dundr Schebestika a na levém kraji zálohy nastoupil místo Mikuly Kempný.

Úvod utkání měli lepší domácí, kteří se ve 14. minutě dostali do vedení. Gajdečka pláchl po pravé straně, centrem našel na zadní tyči Kichnera, který propálil Olšara pod břevno – 1:0. Vyrovnání na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat. Ve 20. minutě se míč dostal k dobře postavenému Hanusovi, který po zemi propálil Baránka – 1:1. Následně provětraly Olšarovy rukavice dělovky Husovského a poté Stříbného. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas již byl plně v naší režii. Do vedení nás poslal chvilku po pauze Hanus. Po skrumáži se balón objevil právě před našim útočníkem, který ho z úhlu napálil na zadní tyč – 1:2. Smrtelná čtyřminutovka začala v 59. minutě. Kempný byl faulován před domácím pokutovým územím. Přímého kopu z prostředka se ujal kapitán Duda a krásným obstřelem k pravé tyči nedal Baránkovi šanci – 1:3. O minutu později to již bylo o 3 góly. Dundr si vyměnil balón s Cintulou a následnou střelou uvnitř vápna zvýšil – 1:4. V 63. minutě Dundr přehodil obránce a vyslal do šance Kabische, který nepohrdnul a přehodil gólmana – 1:5. V 85. minutě snížil Husovský, kterého nalezl ve vápně Střibný, když přehodil našeho gólmana – 2:5. Čtyřbrankový náskok jsme si vzali zpět v 88. minutě. Na Dudův centr z levé strany si naskočil na zadní tyči Kaniok a hlavou zavěsil – 2:6.

Naši hráči dokázali zvítězit také ve druhém zápase a celkově jsme nastříleli již 15 branek!

Dolní Benešov “B“ 2:6 FKD “B“

14´ Kichner, 85´ Husovský – 20´ a 47´ Hanus, 59´ Duda, 60´ Dundr, 63´ P. Kabisch, 88´ Kaniok

FKD “B“: Olšar – Santer, Duda, Duda (C), Hruška, Zlotý – Dundr, Cintula – P. Kabisch, Diviš, Kempný – Hanus

Náhradníci: L. Mikula, Ferenc, Hopkins, Vilkus, Pe. Adamčik, P. Vjačka, Kaniok

Trenér: Pe. Adamčik

#fkdarkovicky