DOROST: 4 body zůstaly v Darkovičkách!!

Dorostenci se po minulém víkendu rychle vzpamatovali.

Jako první vběhli na hřiště tradičně starší dorostenci. Trenéři udělali v sestavě 2 změny. Branku střežil tentokráte Olšar a v obraně nastoupil Schulla místo Galdii. Plán pro začátek utkání byl jasný. Nedostat rychlé góly a neprohrávat v 10. minutě 2:0. Plán se podařilo splnit jen z části. První gól zápasu vstřelili hosté z Polanky. Ve 12. minutě jsme nepohlídali signál z pravé strany. Hostující křídelník poslal balón před bránu, kde byl neobsazený Kubajura a otevřel skóre zápasu – 0:1. O 2 minuty později bylo pro hosty ještě veseleji. Filip se dostal mezi obránce, přehodil padajícího Olšara a i přes snahu Ference vstřelil 2. gól svého týmu – 0:2. Téměř totožná situace jako v Polomi, hned od úvodu prohrávat o 2 góly. Ve velkém vedru jsme byli hodně opařeni, ale to nás nepoložilo. Náš tým se snažil tvořit hru, naopak hosté spoléhali celý zápas na rychlé brejky. Po jedné z našich šancí trefil Vjačka z přímého kopu břevno. Důležitý kontaktní gól přišel ještě do poločasu ve 38. minutě. Filip Redzina si narazil s Chvějou, první jmenovaný vletěl do vápna, kde byl faulován. K penaltě se postavil Vjačka a proměnil – 1:2. Snížení nás nakoplo a do poločasu mohlo být srovnáno, ale Kupka po vyražené střele trestuhodně netrefil.

Ve druhém poločase se dlouho nic nedělo. Obrázek byl stejný jako v poločase prvním a vůbec to nevypadalo, že bychom mohli skóre ještě otočit. Vyrovnání se domácí publikum dočkalo v 74. minutě. Dundrovu střelu vyrazil gólman před sebe, u míče byl první Filip Redzina a balón poslal pod břevno – 2:2. Šílený obrat byl dokonán v 80. minutě. Biskupovu střelu z hranice vápna tečoval jeden z obránců a balón zapadl za Kreibicha – 3:2. Ve zbytku utkání už nebyla v vidění žádná větší šance a tak starší dorostenci napravili výkon z minulého týdne a v důležitém utkání zvítězili.

FKD U19 3:2 Polanka n. O. U19

38´ (p) P. Vjačka, 74´ F. Redzina, 80´ Biskup – 12´ Kubajura, 14´ Filip

FKD U19: Olšar – F. Redzina, Schulla, Ferenc (C), Prorok – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja (90´ J. Hasala), Dundr (89´ Galdia), Š. Redzina – Kupka (65´ Kudla)

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Martiník, Kudla, Lišaník, Malý

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci překvapili všechny přítomné a bojovným výkonem proti papírově silnějšímu soupeři dokázali bodovat. Trable s gólmany vyřešil útočník Šimon Redzina, který pro dnešní zápas střežil naši svatyni. A hned v prvním poločase musel řešit 3 tutovky soupeře, které perfektně zneškodnil. My jsme se nedostali k žádné větší šanci, která by nějak více ohrozila soupeřovu branku. Za zmínku stojí jen Martiníkovy střely těsně nad a závěrečný závar před hostující brankou. Utkání by se dalo shrnout tak, že bojovným a obětavým výkonem a přístupem jsme vytěžili důležitý bod.

FKD U17 0:0 Polanka n. O. U17

FKD: Š. Redzina – Thiemel, J. Szczurek, Lišaník, Pytlík – Martiník (C), Malý – Janoš, Ďurian, Březovský – F. Redzina

Náhradníci: R. Vjačka, Hasala, P. Malina, Havránek

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky