A-TÝM: Emotivní utkání rozhodly 2 slepené góly!

Áčko potvrdilo výhru ve Starém Jičíně.

Druhé kolo 1.A třídy zahájila stejná sestava, jako minulý týden ve Starém Jičíně. Hned od úvodu jsme měli navrch. V 7. minutě pláchl Moravec, ale zakončení mu nesedlo. O minutu později Moravec nahrával na Kuřidéma, který ale zakončoval v záklonu. Následně ve 13. minutě Lindovský jen těsně nedosáhl na balón, který skončil v zámezí. Poté se dostali do ojedinělé šance hosté ze Strahovic, ale drobnou chybu defenzivy napravil Chvěja. V prvním poločase jsme určovali tempo zápasu my, hosté se dostávali pouze do ojedinělých šancí. Bohužel z dobrých šesti šancí jsme neskórovali, a tak skončil poločas bez branek.

Góly začaly padat až po vystřídaní ve druhém poločase. Kalvar si narazil se Staniekem, první jmenovaný poslal balón z pravé strany na malé vápno, tam se zjevil Moravec a po zemi z otočky propálil Nevřelu – 1:0. O 5 minut později se domácí fanoušci radovali podruhé. Gaiův střílený rohový kop z levé strany na přední tyči našel Klečku, který ve výskoku poslal balón na zadní tyč – 2:0. Se stoupajícím časem, stoupaly na hřišti také emoce. K vidění bylo několik ostřejších zákroků z obou stran. Rozhodčí rozdal celkem 4 žluté karty + jednu viděla ještě hostující lavička. Potom pláchl Gai, jenomže jeho samostatný únik gólman vychytal. Na konci jsme bohužel obdrželi jeden gól z kategorie velmi zbytečných. Z poslední akce a přímém kopu z pravé strany, míč tečoval Hluchník a snížil – 2:1. Víc už hosté nestihli a my jsme si tak došli pro druhé 3 body v sezóně.

V dalším kole jedeme do Bolatic. Výkop utkání je stanoven na neděli 27.8. od 16.30.

FKD 2:1 Meteor Strahovice

61´ Moravec, 66´ Klečka – 90+1´ Hluchník

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch – Rychnovský (78´ Cintula), Hanauer (59´ M. Gai) – Kuřidém (59´ Staniek), Turanský (C) (68´ Kořenek), Kalvar – Moravec (78´ P. Kabisch)

Náhradníci: Kořenek, Staniek, M. Gai, Cintula, P. Kabisch, Kempný

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky