A-TÝM: Krásnopolští udělali pro výhru opravdu vše!

V posledním kole nebyla nouze o zajímavý fotbal.

Naši fotbalisté cestovali do Krásného Pole, které ještě minulý rok hrálo 1.B třídu. Po dopolední prohře Mokrých Lazců, které nezvládly duel v Kozmicích (4:2), mohli domácí fotbalisté slavit postup v případě, že by vyhráli a ve druhé skupině 1.A třídy by zaváhaly Raškovice.

Zápas začal o 10 minut později, kvůli zpoždění rozhodčích, kteří se zdrželi v šatně. Úvod utkání jsme měli o něco lepší, ale z dobrých příležitostí jsme nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. První příležitost domácích zneškodnil Chvěja, neboť krásnopolskému hráči odskočil balón při zpracování. Ve 12. minutě se do vzduchu vyšvihl Kalvar, jeho hlavička ale minula bránu. O dvě minuty později centroval Kuřidém, tento pokus skončil, i díky zásahu brankáře, na břevně. Následně tvrdou střelu domácích doprostřed opět zneškodnil Chvěja. V prvním poločase se hrál atraktivní a vyrovnaný fotbal. Tečku za prvním poločasem udělal Klečka, jehož po rohovém kopu našel Turanský. Tuto teč ale reflexivně vyrazil Tichý. Domácím teklo do bot a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhé dějství začalo aktivitou domácích a odměnou jim byl gól krátce po změně stran. Ševčíkovu střelu z hranice vápna ztečoval Kalvar a Chvěja nedokázal reagovat – 1:0. Chvíli na to hlavičkoval Ševčík, balón ale rozvlnil pouze boční síť. V 66. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Mladý Kabisch ve vápně tělem skvěle oklamal domácího stopera, který ho fauloval a Žáček nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Turanský a bezpečně proměnil – 1:1. Domácí si v 72. minutě vzali vedení zpět. Na Plhákovu střelu zpoza vápna Chvěja nedosáhl – 2:1. Sporný moment nastal v 76. minutě. Zábranský podcenil situaci, toho využil rychlonohý Moravec, který se valil sám na brankáře Tichého. Domácí stoper Moravce stáhl a uviděl pouze žlutou kartu. Následný přímý kop trefil pouze zeď. V 89. minutě se na hřišti začervenalo. Ožvolda na saních zezadu dojel Lindovského na stojnou nohu a sudí Žáček bez váhání vytáhl kartónek barvy červené. Předčasně vyloučený Ožvolda ale o nic nepřišel, neboť hlavní rozhodčí nastavil pouze jednu minutu.

Sympatický výkon bohužel na body nestačil. Krásné Pole postupuje do Krajského přeboru z 2. místa. Naše áčko zažilo velmi úspěšnou sezónu, kterou zakončilo na 4. místě se ziskem 49 bodů za 14 výher a 7 remíz s celkovým kladným skóre 45:28.

sobota 17.6. 2023, 17:00

TJ Sokol Krásné Pole 2:1 FKD

Poločas: 0:0

(49´ Ševčík, 72´ Plhák – 66´ (p) Turanský)

ŽK: 17´ Chobot, 76´ Zábranský – 55´ P. Kabisch, 78´ T. Kabisch

ČK: 89´ D. Ožvolda

Diváci: 222

TJ Sokol Krásné Pole: Tichý – D. Ožvolda, Plhák, Klimek, Chobot, Duda, Mašlanka (C), Farkas (69´ P. Ožvolda), Zábranský, Kvak, Ševčík

Náhradníci: Matušinec, Řeháček, P. Ožvolda, Adamovič, Výtisk

Trenér:

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch – Hanauer, Dundr (73´ Moravec) – Kuřidém, Turanský (C), Kalvar – P. Kabisch

Náhradníci: P. Vjačka, Moravec, Kempný

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Rozhodčí: M. Žáček – J. Kyselý, P. Hrňa

#fkdarkovicky