DOROST: Dorostenci závěrečná derby v Kravařích nezvládli a prohráli!

V posledním kole krajského přeboru se dorost vydal do Kravař.

K poslednímu utkání sezóny vběhli na hřiště jako první starší dorostenci, které hnal kupředu z tribuny tradiční fanklub. V sestavě nastoupili pouze 3 hráči spadající do kategorie U19. Po týdenní pauze se vrátil kapitán Ferenc, z taktických důvodů zůstali pouze na lavičce Dundr s Kabischem.

Vstup do utkání jsme měli, jako již tradičně, velmi špatný. Poprvé jsme inkasovali po rohovém kopu ze 3. minuty. Souboj brankáře Kudly s hostujícím útočníkem rozhodčí pustil a Kopčan uklízel do prázdné branky – 1:0. O 7 minut později bylo ještě hůř. Šnajder ve vápně přidal souboji se Schullou a sudí Leško nařídil penaltu. Tu sám faulovaný bezpečně proměnil a zvýšil – 2:0. Takový výsledek jsme v posledním utkání nechtěli dopustit a do konce prvního dějství jsme byli jasně lepším týmem a ve 24. minutě jsme snížili. Biskup krásně vyslal do samostatného úniku Kupku, který udělal kličku gólmanovi a snížil – 2:1. Náš tlak vyvrcholil o 10 minut později. Martiníkův rohový kop do ohně brankář nezachytil, ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval opět Kupka a vyrovnal – 2:2. Ještě v prvním poločase zahodili slibné příležitosti Chvěja s Kupkou. Posledních 30 minut prvního poločasu jsme byli lepší a je škoda, že jsme nepřidali ještě nějaký gól.

Ve druhém poločase jsme již nedokázali navázat na výkon z konce první půle. Proto se domácí dostali v 70. minutě opět do vedení a bylo to opět po rohovém kopu. Před bránou se nejlépe zorientoval Kopčan a přiblížil svůj tým k tříbodovému zisku a 8. místu v tabulce – 3:2. Poté jsme měli jedinečnou možnost na vyrovnání. Kabisch se dobře uvolnil přes obránce, ale jeho projektil letěl doprostřed brány a gólmanovi vypadl, následně dorážel Chvěja, který trestuhodně přestřelil. Na konečných 4:2 upravil opět Kopčan, který tak dokázal vstřelit hattrick.

Toto utkání bylo poslední pro hráče ročníku 2004, konkrétně pro Petra Kabische a Lukáše Mikulu. Druhý jmenovaný, kvůli zranění, do sobotního zápasu nenastoupil. Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v dalších krocích kariéry!!

U19 končí v tabulce na 9. místě se ziskem 23 bodů za 7 výher a 2 remízy se záporným skóre 37:78.

sobota 17.6. 2023, 10:00

MFK Kravaře U19 4:2 FKD U19

Poločas: 2:2

(3´, 70´ a 85´ Kopčan, 10´ (p) Šnajder – 24´ a 34´ Kupka)

ŽK: 10´ Ferenc

Diváci: 27

MFK Kravaře U19: Fojtík (C) – Kurka, Ferenz (89´ Pchálek), Šťastný, Kopčan, Ulrich (61´ Volek), Müller (89´ Proksch), Šnajder (46´ Halfar), Peterek, Mikulenka, Kaluscha

Náhradníci: Pchálek, Halfar, Volek, Proksch, Šimeček

Trenér: M. Czerný

FKD U19: Kudla – Prorok (84´ J. Hasala), Schulla, Ferenc (C), F. Redzina – P. Vjačka – Š. Redzina (64´ P. Kabisch, 90´ Gargoš), Martiník (64´ Dundr), Biskup, D. Chvěja (84´ Galdia) – Kupka

Náhradníci: Dundr, Galdia, Gargoš, J. Hasala, P. Kabisch, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Rozhodčí: O. Leško

I mladší dorostenci měli v posledním utkání motivaci vyhrát, nebo alespoň bodovat. K tomu nakročili v 15. minutě. Skvělou brejkovou akci vyřešil kličkou gólmanovi Šimon Redzina – 0:1. Šimon Redzina vstřelil 1. gól U17 po pěti utkáních. Vedení nám vydrželo 12 minut, poté se prosadil Ďuriška. Jednalo se o vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách, o něco více ze hry měli ale domácí. Jejich šance šly ovšem vedle brány nebo je všechny pochytal Olšar. Ve druhém poločase se dostal do dvou šancí Galdia. Jeho první tvrdou střelu vyrazil gólman na roh a podruhé šel jeho projektil vedle. Domácí o svém vítězství rozhodli v posledních deseti minutách. Nejprve skóroval v 72. minutě Kurka a po něm v 78. minutě Volek. Mladší dorostenci tedy prohráli v Kravařích 3:1.

Jak jsme Vás již dříve informovali, U17 skončila na poslední 13. příčce se ziskem 8 bodů za 2 výhry a 2 remízy se záporným skóre 21:104.

sobota 17.6. 2023, 12:15

MFK Kravaře U17 3:1 FKD U17

Poločas: 1:1

(27´ Ďuriška, 72´ Kurka, 78´ Volek – 15´ Š. Redzina)

ŽK: –

Diváci: 50

MFK Kravaře U17: Šimeček – Šťastný, Sentenský, Halfar, Ulrich, Ferenz (C), Pchálek, Ďuriška, Volek, Veleba, West

Náhradníci: Nevřela, Kurka, Kaluscha, Peterek, Mikulenka

Trenér: M. Czerný

FKD U17: Olšar – Prorok (C), Schulla, F. Redzina, Gargoš – D. Chvěja, Martiník, Biskup, Galdia – Š. Redzina, Kupka

Náhradník: Ďurian

Trenéři: R. Havránek, M. Duda

Rozhodčí: M. Krzisch (laik)

#fkdarkovicky