A-TÝM: Derby je naše! Venkovní výhrou jsme prohloubili ludgeřovické trápení!

Výhrou v Ludgeřovicích jsme prodloužili sérii bez prohry na 5 zápasů.

V derby na půdě Ludgeřovic jsme se museli obejít bez útočníků Moravce s Kempným a chyběl také stoper Hellebrand. Své poslední utkání v této sezóně odehrál Adam Fojtík, který zbývající zápasy nestihne kvůli pracovním povinnostem.

Od prvních minut jsme dobře drželi balón a zamkli soupeře na jeho polovině. Po zajímavých šancích se diváci dočkali gólu po půl hodině hry. Aut Lindovského propadl až na zadní tyč, kde číhal Kalvar a střelou na bližší tyč propálil Waldera – 0:1. Po našem gólu se začínali do hry dostávat také ludgeřovičtí, kteří se ve 33. minutě dočkali vyrovnání. Kapitán Zbořil si navedl balón na svojí silnější levačku a střelou přes bránící hráče nedal Chvějovi šanci – 1:1. Poté střílel opět Zbořil, tentokrát ale jeho střela minula pravý horní roh. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhém dějství jsme byli lepším týmem. Vítězný gól vstřelil po hodině hry odchovanec ludgeřovické kopané Petr Kabisch. Fojtík se v souboji s domácím obráncem bouchl hlavou do země, domácí přestali hrát a toho využil právě Kabisch, který si ve vápně převzal míč a poslal naše barvy do vedení – 1:2. Adam Fojtík byl poté střídán kvůli podezření na otřes mozku. Poslední hřebíček do ludgeřovické rakve přidal kapitán Turanský. Výborný presink našich hráčů donutil ludgeřovickou defenzivu k chybě, kterou potrestal střelou do odkryté brány náš kapitán – 1:3. Výhrou v Ludgeřovicích jsme si zajistili v této sezóně nejhůře 4. místo.

3.6. 2023, 17:00

Ludgeřovice 1:3 FKD

Poločas: 1:1

(33´ D. Zbořil – 29´ Kalvar, 60´ P. Kabisch, 70´ Turanský)

ŽK: 37´ D. Zbořil, 41´ Rodek, 90´ Bílý – 75´ Kalvar, 84´ M. Gai

Diváci: 130

Ludgeřovice: Walder – Müller, D. Zbořil (C), L. Fojtík, Hurina, Rodek, Vrabec, Martiník, Fekete, Gellner, Bílý

Náhradníci:

Trenér: L. Frič

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch (78´ M. Gai) – Hanauer – Fojtík (62´ Kuřidém), Rychnovský, Turanský (C) (86´ Duda), Kalvar – P. Kabisch (86´ Hanus)

Náhradníci: Duda, Hanus, M. Gai, P. Vjačka, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Rozhodčí: R. Petroš – T. Laba, P. Machala

#fkdarkovicky