DOROST: Předpohárová generálka vůbec nevyšla! Mladší statečně bojovali do posledních minut!

Dlouhá cesta a dá se říct i tropické počasí.

Přesně tyto dva body charakterizovaly nedělní výjezd dorostenců do dalekého Rýmařova. Stejně jako v posledním utkání minulé sezóny na půdě Jiskry, tak i tentokrát panovaly vysoké “letní“ teploty. Musíme ocenit přístup některých hráčů, jejichž zápasová minutáž sahala daleko nad 130 minut! A nyní již k samotnému utkání.

Starší dorostence opět srazil vstup do utkání. První gól jsme inkasovali ve 2. minutě po chybě v defenzivě. Rýmařovstí potvrzovali roli velkého favorita utkání a neustále ohrožovali branku střeženou Štěpánem Kudlou. Ve 22. minutě vykopával balón z brankové čáry Ferenc, pomezní rozhodčí po další střele ukázal na odkop od brány, ovšem hlavní rozhodčí verdikt obrátil a rýmařovským uznal tento sporný gól. Na soupeřův gól ze 34. minuty dokázal vzápětí odpovědět Kabisch. Dundr vysunul právě našeho útočníka a ten obstřelil gólmana po zemi na zadní tyč. Během prvního poločasu jsme se poměrně dobrou kombinací ve středu hřiště a Dundrovými bochánky na rychlého Kabische, dostávali do obrany soupeře, bohužel více gólu jsme nedokázali vytěžit. Poté ještě dalekonosně vypálil z přímého kopu Dundr, ale jeho projektil mířil těsně nad. První poločas tedy skončil 3:1 pro domácí.

Ve druhém poločase již byl na hřišti jenom jeden celek. Jiskra dokázala během 8 minut vstřelit 4 góly a bylo po zápase. Nám se podařilo snížit ze standartní situace, gól ovšem nebyl uznán kvůli zapovězenému postavení. Domácí následně přidali další dva góly a výsledkem byl krutý debakl 9:1.

Rýmařovští potvrdili roli favorita a suverénně kráčí za postupem do divize.

21.5. 2023, 10:00

Jiskra Rýmařov U19 9:1 FKD U19

Poločas: 3:1

(2´, 34´ a 58´ Němec, 22´, 63´, 66´ a 71´ Marek, 59´ Furik, 75´ Palys – 36´ P. Kabisch)

ŽK: 44´ Furik

Diváci: 40

Jiskra Rýmařov U19: Batla – Němec (66´ Přecechtěl), Gorčík, M. Pospíšil (58´ Hrnčíř), Hrabina (C), Palys (77´ Mihál), Köhler (77´ Filipčík), Furik, Zapletal, T. Polách (66´ Mlčák), Marek

Náhradníci: Přecechtěl, Křepelka, Filipčík, Mlčák, Schwarz, Mihál, Hrnčíř

Trenér: M. Čechák

FKD U19: Kudla – Mikula, Schulla, Ferenc (C), F. Redzina – Š. Redzina, P. Vjačka – D. Chvěja (70´ J. Hasala), Dundr, Kupka (86´ Chojka), – P. Kabisch (60´ Prorok)

Náhradníci: Prorok, Galdia, Biskup, J. Hasala, Chojka, Martiník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší své utkání rozehráli klasicky ve 12:15. Domácí sice byli od úvodních minut lepší, ale naše defenziva pracovala velmi dobře a nedovolila rýmařovským nějak nebezpečně zakončit. A pokud už ano, tak domácí Jiskře ukázal lekci černé magie fantastický Olšar. O výsledku utkání rozhodl závěr 1. poločasu. Nejprve se z dorážky prosadil Mucha a o 2 minuty později Friedrich. Do naší největší šance se dostal Prorok, jeho přízemní střela z dálky ale nenadělala domácímu strážci svatyně příliš vrásek. Ve druhém poločase pokračoval v hodinách kouzlení Olšar, který zamkl bránu a nedovolil soupeři vsítit další góly. V zápase jsme se dostali k několika přímým kopům, ale ani jeden z nich nenašel prostor ohraničený třemi tyčemi.

Mladší dorostenci tedy po velmi bojovném a sympatickém výkonu padli 2:0.

21.5. 2023, 12:15

Jiskra Rýmařov U17 2:0 FKD U17

Poločas: 2:0

(36´ Mucha, 38´ Friedrich)

ŽK: 58´ Wenzel – 16´ Lišaník

Diváci: 30

Jiskra Rýmařov U17: Birchall – Brenkus, Friedrich, Mlčák, Mucha, Novosad, Filipčík, E. M. Pospíšil, Maceček, F. Polách (C), Mihál

Náhradníci: Jahoda, Wenzel, Němec, Tomčík, Furik, Šuba

Trenér: F. Pohanka

FKD U17: Olšar – Prorok (C), F. Redzina, Schulla, Galdia – Lišaník – D. Chvěja, Martiník, Biskup, Smolka – Kupka

Náhradníci: Š. Redzina, D. Šidla

Trenér: M. Duda

Rozhodčí: B. Chlebovský

Nyní už srdečně zveme všechny fanoušky, aby přišli podpořit naše hráče na FINÁLE OPAVSKÉHO POHÁRU! Hrát budeme na DOMÁCÍM HŘIŠTI a to ve ČTVRTEK 25.5. OD 17:30!!

SPORTBAR Na hřišti bude otevřen!

#fkdarkovicky