ŽÁCI: Žáci nadějný výsledek neudrželi a nakonec padli!

Jedinou kategorií, která hrála své utkání venku, byli žáci.

Ti se vydali autobusem až do Skřipova, kde sehráli své již 3. venkovní utkání po sobě.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Domácí se sice dostali do pár šancí, ale jako první jsme udeřili my. Náš útočník se řítil do vápna, kde byl faulován a následovala penalta. Stoper Vjačka poslal gólmana na druhou stranu a otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Závěrečnou šanci první půle měl Jakub Szczurek. Z přímého kopu ale mířil mimo vymezený prostor. První půle skončila za stavu 1:0 pro nás.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s větší agresivitou a začali čistě dohrávat souboje. Naši pouze bránili a snažili se udržet hubený náskok. To se nakonec nepovedlo a poprvé jsme inkasovali v 58. minutě. Úprk z naší pravé strany zakončil střelou na vzdálenější tyč domácí záložník – 1:1. V 63. minutě raduňští skórovali podruhé. Špatnou rozehrávku našeho brankáře, potrestal soupeř střelou do prázdné branky – 2:1. Poté jsme se osmělili také my, ale naše střely mohly jen těžko najít cíl střežený domácím gólmanem. Poslední úder nám soupeř zasadil v první minutě nastavení. Naší útočné formace, při které jsme chtěli vrhnout všechny síly do útoku, využil jeden z domácích a při samostatném úniku prostřelil našeho brankáře – 3:1.

Po třech venkovních zápasech po sobě, nás teď čeká série rovnou čtyř domácích utkání v řadě. A hned ty první dvě se odehrají v tomto prodlouženém víkendu. Nejprve přijedou 6.5. na 12:30 Malé Hoštice a poté v pondělí 8.5. od 14:00 opět spojený celek Raduně a Skřipova.

30.4. 2023, 10:00

Raduň/Skřipov 3:1 FKD

Poločas: 0:1

(58´ Krejčí, 63´ Mrkva, 70+1´ Botlík – 30´ (p) R. Vjačka)

ŽK: 33´ Míška – 20´ R. Vjačka

Diváci: 20

FKD: Čichoň – P. Malina, Dlouhý, R. Vjačka, Jak. Večerek – V. Szczurek, Havránek, J. Szczurek (C), D. Šidla, T. Hasala – Valczyk

Náhradníci: M. Malina, Neckář, Važík, Kružberský, Nawrath, Hort

Trenér: Jan Večerek

Rozhodčí: M. Hopp

#fkdarkovicky