B-TÝM: Olšar vyčapal Sudice a béčko jde opět do čela!

Sladkou tečku za “domácím“ víkendem nám připravilo béčko.

B-mužstvo hostilo v souboji o prvního “fleka“ Sudice a muselo svého soupeře porazit o co nejvíce gólů, protože momentální tabulka není zcela kompletní a tak budou hrát velkou roli vzájemné zápasy a potažmo i skóre.

Do utkání jsme šli vzhledem k absencím se 6 dorostenci a dvěma hráči z A-týmu. Šanci mezi třemi tyčemi dostal znovu dorostenec Olšar, který důvěru splatil, jak nejlépe mohl. Do nominace se dostal celý rod Adamčiků, v čele s Petrem a jeho syny Patrikem a Nikolasem. Bohužel se tito tři na hřišti nepotkali, neboť Patrik byl stažen již o poločase. Ovšem zdokumentovat se to stihlo aspoň v šatně a tuto fotku přikládáme pod tímto odstavcem.

Ještě před úvodním hvizdem jsme se museli převléknout do chorvatské varianty dresů, protože soupeř ze Sudic přijel v modročerném trikotu.

Vstup do utkání jsme měli dobrý a do vedení jsme se dostali ve 13. minutě. Střelu Tomáše Kabische vyrazil gólman k Vojtovi Mikulovi, který balón dopravil do sítě – 1:0. Chvíli na to jsme mohli vést o dvě branky, ale z dobré pozice jsme nedokázali skórovat. Se stoupajícím časem se začali probouzet také hosté ze Sudic. Nejprve hlavičkoval sudický obránce, jeho pokus ale poslal nad vlastní spoluhráč. Po faulu Kanioka dostal soupeř ve 32. minutě jedinečnou příležitost srovnat z penalty, jenomže fantastický Olšar byl dvakrát proti a do třetice mířil jeden ze sudických z metru trestuhodně vedle. Poté se opět vytáhl Olšar při soupeřově hlavičce, kdy dokázal jednou rukou vytěsnit balón mezi 3 tyče. První poločas byl ve znamení neskutečně zahazovaných šancí soupeře. Sudice měly dobrých pět 100% příležitostí, ale ani jednu nedokázali dotlačit za brankovou čáru. V prvním dějství jsme přežili nemožné a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas již byl plně v naší režii. Došlo k promíchání sestavy a na stoperovi operoval, po vzoru milánského Paola Maldiniho, skvělý Duda. V 58. minutě jsme vstřelili druhý gól. Faulovaný Nikolas Adamčik se postavil ke značce pokutového kopu a brankáře poslal na druhou stranu – 2:0. O 2 minuty později prostrčil právě Adamčik balón na Dundra, který tváří v tvář poslal gólmana placírkou opět do opačného směru – 3:0. V 69. minutě se prosadil miláček tribun Jiří Hanus, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a míč poslal nechytatelně k pravé tyči Bočkovy klece – 4:0. Poté z vyložené pozice trestuhodně trefil břevno Vjačka. Na konečných 5:0 upravil s chutí hrající Nikolas Adamčik. K balónu se dostal Santer, který prokličkoval půl hřiště, předložil míč pod sebe právě na Adamčika a ten tvrdou střelou prostřelil sudického gólmana popáté – 5:0.

Sudice tedy schytaly tolik nepopulárního bůra, my jsme se v neúplné tabulce posunuli na 1. místo a v sobotu nás čeká boj opět o první místo. Tentokrát v Kozmicích, proti tamní rezervě. Utkání bude začínat v sobotu 6.5. od 16:30 na kozmickém hřišti.

30.4. 2023, 15:00

FKD “B“ 5:0 Sudice

Poločas: 1:0

(13´ V. Mikula, 58´ (p) a 77´ N. Adamčik, 60´ Dundr, 69´ Hanus)

ŽK: 34´ Pa. Adamčik – 21´ Vítek, 23´ Masnica, 64´ Kubeša

Diváci: 37

FKD “B“ 1. poločas: Olšar – Hill, Pa. Adamčik, Santer, Kaniok – T. Kabisch, Strachota, Duda (C), V. Mikula – Hanus, N. Adamčik

FKD “B“ 2. poločas: Olšar – Hill, T. Kabisch, Duda (C), Kaniok – P. Kabisch, Strachota, Dundr, V. Mikula – Hanus, N. Adamčik

Náhradníci: L. Mikula, Ferenc, P. Kabisch, Dundr, P. Vjačka, Pe. Adamčik

Trenér: Jan Večerek

Sudice: Boček (C) – Vítek, M. Hlaváč, Kubeša, Zips, Trnčík, Bystroň. Tišler, M. Havranke, Kryštof, Masnica

Náhradníci: Riemel, Schwenzner, Baránek, L. Hlaváč

Trenér: J. Hartman

Rozhodčí: T. Migota

#fkdarkovicky