DOROST: Starší skalpovali lídra, mladší bodovali podruhé v řadě!!

Nedělní bitvy v domácím svatostánku odstartovali starší dorostenci.

Ti si i bez kapitána Kabische, který začínal pouze na lavičce, vyšlápli na vedoucí tým soutěže, který tak sesadili z první pozice.

Úvod utkání jsme měli poměrně dobrý, dodržovali jsme taktické plány a soupeře nepouštěli do žádných vyložených příležitostí. Naopak soupeř hrál nejistě a kupil chyby. Jednu takovou jsme dokázali využít ve 13. minutě. Hostující obránce namazal útočníkovi Kupkovi, který z úhlu překonal gólmana Kalába – 1:0! Hlubina ovšem dokázala vyrovnat, ale gól nemohl platit kvůli zdviženému praporku. Do varu jsme se opět dostali ve 30. minutě. Prorok krásnou přihrávkou středem hřiště našel rozběhnutého Chvěju, který obstřelem k pravé tyči zvýšil – 2:0. Poté pálili velmi nebezpečně Šimon Redzina a Dundr, jejich střely ovšem minuly levou tyč, respektive šibenici. Do konce prvního poločasu pak skvěle a obětavě fungovala obrana, která nepustila Hlubinu do nějaké 100% šance. První poločas skončil našim překvapivým vedením 2:0.

Do druhého dějství jsme šli pod hrozbou Csaplárovy pasti. Soustředili jsme se už jen na obranu, soupeř měl větší držení míče, ale k žádné kloudné akci to nevedlo. Náš tým se dostal k několika rohovým kopům, ze kterých ale nic nebylo. Hlubina si přece jen vypracovala jednu zajímavou šanci. V 80. minutě pálil tvrdě útočník Unie, ale Kudla dokázal tento pokus bravurně zlikvidovat.

Po závěrečném hvizdu mohly oslavy propuknout naplno. Vždyť to bylo poprvé za 3 roky v krajském přeboru, kdy jsme dokázali porazit tým z TOP 3 a ještě k tomu vedoucí celek. Za nás jednoznačně skalp kola!

30.4. 2023, 10:00

FKD U19 2:0 Unie Hlubina U19

Poločas: 2:0

(13´ Kupka, 30´ D. Chvěja)

ŽK: 34´ Prorok, 49´ Dundr, 88´ Š. Redzina – 57´ Horvát, 86´ T. Peňáz

Diváci: 40

FKD U19: Kudla – Mikula, Schulla, Ferenc (C), Prorok – Dundr, P. Vjačka – Š. Redzina, Fuljer, D. Chvěja (66´ P. Kabisch) – Kupka

Náhradníci: P. Kabisch, Galdia, Biskup, Martiník, J. Hasala, Chojka, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Unie Hlubina U19: Kaláb (C) – Peter, Volf, T. Peňáz, Reček (59´ Damek), Taritsa, Horvát, Hlobík, Hruštinec, M. Peňáz, Šebela (46´ Jalůvka)

Náhradníci: Rett, Harabiš, Jalůvka, Damek, Lyčka, Horňák

Trenér: Z. Šmatelka

Mladší dorostenci, posíleni bodem z Opavy, odstartovali své utkání klasicky ve 12:15. Naši hráči navázali na velmi dobrý výkon z minulého kola, ovšem výsledek 0:0 nevydržel dlouho. Ve 13. minutě se na nás hnal útok z pravé strany. Centr našel hlubinského útočníka, který přehlavičkoval gólmana Olšara – 0:1. Následně mohl vyrovnat gólový účet Malý, ale z dobré pozice hledal lépe postaveného Kupku. Srovnání jsme se dočkali ve 28. minutě. Prorokův dalekonosný projektil zaletěl až za marně se natahujícího Vančuru – 1:1. Do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu 1:1.

Ve druhém poločase už byl na hřišti jen jeden tým a byl to ten náš. Krátce po změně stran trefil Malý spojnici. Poté se do voleje z dvaceti metrů opřel Martiník a gólman hostí musel zasahovat. Následně mířil Biskup tvrdou střelou těsně vedle šibenice. Poslední slovo měli ale hosté z Unie. Jejich šanci dokázal ovšem na hranici sebeobětování zneškodnit Olšar.

Mladší dorostenci dokázali po velmi pěkném výkonu bodovat podruhé v řadě. Dva celé zápasy odehráli Šimon Redzina s Prorokem a Schullou. Většinu času zvládli také Kupka s Chvějou. V příštím kole nás čeká předposlední Frenštát p. R. a to bude zápas o 6 bodů!

30.4. 2023, 12:15

FKD U17 1:1 Unie Hlubina U17

Poločas: 1:1

(28´ Prorok – 13´ Peřich)

ŽK: –

Diváci: 40

FKD U17: Olšar – Prorok (C), Schulla, Š. Redzina, Galdia – Malý, Biskup, Martiník, Smolka – D. Chvěja, Kupka

Náhradníci: D. Šidla, J. Szczurek, R. Vjačka, Havránek

Trenér: M. Duda

Unie Hlubina U17: Vančura – Konicar, Ondruch, Kandžus, Wolkowinskij, Reček, Olšan, Jalůvka, Lyčka, Rett (C), Damek

Náhradníci: Lauda, Kafka, Herman, Nižinský, Valder, Peřich, Taritsa

Trenér: K. Machálek

Rozhodčí: J. Picmaus

#fkdarkovicky