B-TÝM: B-pušky se rozstřílely v pravý čas! K vidění bylo 10 branek!

B-mužstvo po dvou remízách zabralo a veze všechny body.

S absencemi a hned šesticí dorostenců vyrazilo béčko k derby do Šilheřovic. Pro tento víkend byli mimo Vojtěch Mikula, Hruška, Schebestik, Kaniok, Chýlek a gólman Pískala. Mezi 3 tyče se premiérově postavil brankář mladšího dorostu David Olšar. Svůj premiérový start v základní sestavě v této sezóně si připsal nestárnoucí veterán Petr Adamčik, který balóny rozdával, jako za mladých let. Hřiště v Šilheřovicích nepatří mezi ty nejrovnější a toho využil kapitán Duda, který před úvodním hvizdem vyměnil strany, aby se domácí vraceli ve druhém poločase do kopce.

První sekundy utkání byly velmi pomalé, my jsme se drželi dobře na balónu a již ve 2. minutě jsme otevřeli gólový účet. Nikolas Adamčik střelou na dvakrát poslal gólmana na druhou stranu branky – 0:1. V 5. minutě bylo ovšem vyrovnáno. Chybu naší defenzivy potrestal v samostatném úniku Lakva – 1:1. Ve 30. minutě Dundrův přímý kop vyškrábl ze šibenice skvělý Knopp. Na další gól si hojně zastoupené publikum muselo počkat do 32. minuty. Střídající Vjačka našel pod sebou Strachotu a ten pro změnu našel schovanou střelou na přední tyč síť Knoppovy svatyně – 1:2. Následně hledal Duda fantasticky na zadní tyči Vjačku, ten ale z výborné pozice přestřelil. Na poločasových 1:3 upravil Dundr. Na jeho technický obstřel k pravé tyči neměl brankář domácích nárok – 1:3.

Po deseti minutách druhé půle jsme vedli již o 3 branky. V 55. minutě se prosadil pomalou, tečovanou a úsměvnou střelou, z kategorie: Pobavení pro diváky, Jiří Hanus – 1:4. S jasným průběhem utkání se domácí nechtěli smířit a dvěma slepenými góly snížili na 3:4. Klid na kopačky nám dal v 62. minutě Nikolas Adamčik. Jeho střela přes bránící clonu skončila u pravé tyče – 3:5. Poté úřadoval dorostenec Sapara, který si premiérový start osladil dvěma góly. V 74. minutě projel přes půl hřiště Vjačka a přihrávkou pod sebe našel osamoceného Saparu, který měl již lehkou práci dostat balón do sítě – 3:6. V 88. minutě uzavřel gólový účet zápasu opět Sapara. Centr Petra Adamčika vrátil před bránu skvěle Strachota a Jakub Sapara doklepl balón do sítě – 3:7.

Touto výhrou jsme se dobře naladili na příští neděli, kdy přijedou na naše hřiště v boji o 1. místo velice silné Sudice. Utkání bude mít výkop v 15:00 a my srdečně zveme všechny fanoušky na toto utkání.

22.4. 2023, 16:00

Šilheřovice “B“ 3:7 FKD “B“

Poločas: 1:3

(5´ Lakva, 57´ Dřevjaný, 61´ Pražák – 2´ a 62´ N. Adamčik, 32´ Strachota, 45´ Dundr, 55´ Hanus, 74´ a 88´ Sapara)

ŽK: 16´ R. Redzina – 64´ N. Adamčik

Diváci: 40

Šilheřovice “B“: Knopp – Bittner, R. Redzina, Jakubec (C), Lasák, Volný, Pražák, D. Vjačka, Frank, Lakva, Dřevjaný

Náhradníci: V. Machala, L. Machala, Nováček, Prášek

Trenér: R. Redzina

FKD “B“ 1. poločas: Olšar – Hill (31´ L. Mikula), Strachota, Zlotý – Santer (31´ P. Vjačka), Pe. Adamčik (35´ Ferenc), Diviš, Dundr, Duda (C) – Hanus (35´ Sapara), N. Adamčik

FKD “B“ 2. poločas: Olšar – Hill (60´ Mikula), Strachota, Zlotý – Santer (60´ P. Vjačka), Pe. Adamčik, Diviš, Dundr (60´ Ferenc), Duda (C) – Hanus (60´ Sapara), N. Adamčik (70´ Ondič)

Náhradníci: L. Mikula, Ferenc, Sapara, P. Vjačka, Ondič

Trenér: Jan Večerek

#fkdarkovicky