DOROST: Obě derby byly velmi těsnou záležitostí!

Derby našich dorostenců proti Petřkovicím by se dalo shrnout těmito slovy.

Tým, který vedl, nevyhrál. Starší dorostenci odhodlaní uspět, a oplatit soupeři porážku ze září 2022, vykopli své utkání v 10:00. Ovšem byla to Odra, která určovala tempo zápasu. Utkání se neslo v duchu mnoha soubojů a v některých případech i tvrdších faulů. Našim hráčům chyběl pohyb bez balónu a soupeř se příliš snadno dostával středem hřiště k naší šestnáctce. Tyto pokusy ale likvidoval výborný Kudla v brance. Ve 27. minutě byl už Kudla bezmocný. Hostující Večerek si pokryl balón a přes obránce do protipohybu Kudly poslal Petřkovice do vedení – 0:1. Hru petřkovické Odry tvořil ve středu hřiště exbaníkovský Lacina, který nám dělal velké problémy. Do pauzy jsme naštěstí stihli vyrovnat. Po jednom z faulů na půli hřiště rychle rozehrál Dundr na rozběhnuvšího Šimona Redzinu, ten trefil z dobré pozice tyč branky exbaníkovce Kresty, od ní se míč odrazil ke Kupkovi, který si s úlohu z kategorie snadných poradil a srovnal – 1:1. Poté ještě střílel Sapara, ale jeho střela neměla gólové parametry. Poločas skončil nerozhodně 1:1.

Po menším průvanu v kabině jsme věděli, že druhé poločasy máme lepší a také s tím jsme šli do závěrečné pětačtyřicetiminutovky. A utkání bylo rázem vyrovnanější. Kupka mířil hlavou do náručí Kresty, Dundr z přímého kopu cíl nenašel, Šimon Redzina z dobrých pozic také nerozvlnil síť. Petřkovice ze svých největších šancí trefili boční síť nebo stříleli příliš zbrkle. Rozhodující moment nastal v 82. minutě. Ferenc výborně vysunul Fuljera, který se dostal přes obránce do vápna, kde byl skopnut. Následovala penalta. Balón si vzal Dundr, který se schválně nechal rozhodit petřkovickými hráči, aby ho pak mohl předat Vjačkovi. Ten si míč postavil ke značce pokutového kopu a gólmana poslal opět na druhou stranu – 2:1. Po vítězném gólu jsme výsledek poctivě ubránili a připsali si důležité vítězství v derby.

16.4. 2023, 10:00

FKD U19 2:1 Odra Petřkovice U19

Poločas: 1:1

(43´ Kupka, 82´ (p) P. Vjačka – 27´ Večerek)

ŽK: 14´ L. Mikula, 37´ Dundr, 56´ Fuljer – 38´ Raška, 72´ Bina, 81´ Rišica

Diváci: 33

FKD U19: Kudla – F. Redzina, Schulla, Ferenc (C), Š. Redzina – L. Mikula – Sapara, Dundr (90+1´ D. Chvěja), Fuljer, P. Vjačka – Kupka

Náhradníci: Prorok, Biskup, D. Chvěja, Martiník, Gargoš, Lišaník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Odra Petřkovice U19: Kresta – Lacina, Važík, Raška, Kusák (C), Petruška, Bina, Svoboda, Večerek, Rišica, Anders (79´ Charitonidis)

Náhradníci: Zapletal, Knop, Svoboda, Charitonidis, Bok, Kilián

Trenér: M. Herold

Mladší dorostenci měli také o motivaci postaráno, protože kdo by nechtěl v derby uspět. První poločas byl velmi vyrovnaný, šance byly k vidění na obou stranách. V největší šanci se ocitnul Chvěja, toho ale zradil balón. Mladší se ovšem dostali teprve podruhé v sezóně do vedení. Martiníkova standartka našla hlavu Proroka, který uklidil balón na vzdálenější tyč – 1:0. Poločas skončil našim jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas byl z naší strany velmi opatrný, protože jsme se báli udělat nějakou chybu a inkasovat. Tomu jsme se bohužel nevyhnuli. Hosté ve 45. minutě srovnali. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval útočník hostí a vyrovnal – 1:1. Nám mohl o chvíli později vrátit vedení Martiník. Gólman musel pod tlakem rychle odkopnout balón, ten se nicméně dostal k Martiníkovi, který z dálky přehodil gólmana, jenomže balón dopadl na brankovou čáru a odrazil se nad. A tak měli poslední slovo zápasů hosté. V 75. minutě se střelou kolem gólmana prosadil opět petřkovický útočník – 2:1. Velice bojovný výkon mladších dorostenců bohužel nestačil ani na bod.

16.4. 2023, 12:15

FKD U17 1:2 Odra Petřkovice U17

Poločas: 1:0

(36´ Prorok – 45´ a 75´ Charitonidis)

ŽK: 64´ F. Redzina, 66´ Gargoš, 68´ Prorok – 75´ Charitonidis

Diváci: 26

FKD U17: Olšar – Prorok (C), F. Redzina, Schulla, Gargoš – Lišaník – D. Chvěja, Martiník, Biskup, Galdia – Kupka

Náhradníci: Š. Redzina, Malý, Smolka

Trenéři: M. Duda, R. Havránek

Odra Petřkovice U17: Anders – Važík, Holenka, Daryanani, Volný, Charitonidis, Horský, Rišica, M. Šidla (C), Pinkava, Zapletal

Náhradníci: Bina, Svoboda, Kilián, Lacina, Žlebčík, Krejzl

Trenéři: Li. Vašica, Lu. Vašica

Rozhodčí: O. Kovařík

#fkdarkovicky