A-TÝM: Závěr utkání rozsekly 2 červené karty! Body se dělily!

Oba týmy chtěly v sobotu odpoledne prodloužit svou neporazitelnost.

Náš celek chtěl prodloužit domácí neporazitelnost na 9 utkání, zatímco Lišaníkova družina chtěla potvrdit výborný vstup do jarní části, ve které ještě neztratila bod.

Od úvodu utkání jsme byli lepším týmem, dobře jsme kombinovali a využívali jsme křídelních prostor k nebezpečným balónům do vápna. Kempného při samostatném úniku neposlechl balón, Turanský pro změnu mířil z přímého kopu nad. Druhý přímý kop našeho kapitána byl již zajímavější a vylekal gólmana Preisnera o poznání více než pokus první. Se stoupajícím časem se dostávali do hry také starobělští, kteří spoléhali především na rychle brejky. Hostů se žádný z nich nepodařilo využít a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Začátek druhého poločasu byl přeci jen opatrnější, nicméně jsme se z ojedinělé šance druhé pětačtyřicetiminutovky dostali do vedení. Centr z levé strany usměrnil za Preisnerova záda Kalvar – 1:0. Poté mohl pálit z dobré pozice Fojtík, ale byl dobře dostoupen hostující obranou. Po našem gólu přebírala otěže zápasu Stará Bělá. Její obrovské šance ale kryl opět vynikající Chvěja. Bělá vyrovnala z ne tak nebezpečně vyhlížející akce. Nástřel Vidiševského ale zaplachtil a skončil za zády bezmocného Chvěji – 1:1. V 86. minutě ovšem nastal zlom v utkání. Moravce stáhl na polovině hřiště Surovec, který obdržel žlutou kartu a náš útočník uviděl kartu červenou za oplácení. Poté přiběhl do souboje Šebesta a zbytečně srazil Moravce za červenou kartu. Po tomto incidentu se utkání dohrálo bez větších šancí.

15.4. 2023, 16:00

FKD 1:1 Stará Bělá

Poločas: 0:0

(54´ Kalvar – 83´ Vidiševský)

ŽK: 68´ Fojtík, 72´ Kalvar – 76´ Vidiševský, 86´ Surovec

ČK: 86´ Moravec – 86´ Šebesta

Diváci: 100

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Rychnovský, Pa. Adamčik, M. Gai – Fojtík, Hanauer – Kuřidém (88´ Klečka), Turanský (C), Kalvar – Kempný (66´ Moravec)

Náhradníci: Duda, O. Hellebrand, Hanus, Moravec, Klečka

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Stará Bělá: Preisner – Vidiševský, Kožík (72´ Strnad), Sýkora (57´ Maršálek), Doležal (89´ Firášek), Surovec, Dziža (C), Miškařík, Švábík, Šebesta, Jurásek

Náhradníci: Pelikanudis, Akritidis, Škuta, Firášek, Strnad, Maršálek

Trenér: M. Lišaník

Rozhodčí: P. Šištík – M. Mitura, T. Boráň

#fkdarkovicky