DOROST: Bojovné výkony na body nestačily!

Pouze s 18 hráči se dorost vydal na dlouhou cestu do Bruntálu.

Jako první vběhli na hřiště, jako již tradičně, starší dorostenci opět doplněni o několik mladých. První polovina prvního poločasu nám vůbec nevyšla a inkasovali jsme z druhého nákopu již ve 2. minutě. Levý domácí křídelník si zasekl balón na pravou nohu a střelou z hranice velkého vápna na zadní tyč poslal domácí do vedení – 1:0. Ve 20. minutě bruntálští vedli o 2 góly. Druhou chybu v defenzivě potrestal stejný hráč – 2:0. Po druhé obdržené brance jsme se začali z mlhavého rána probouzet také my. Dvakrát střílel těsně vedle Vjačka, nebezpečně hlavičkoval Fuljer a na centr před prázdnou branku nedosáhl hlavou Kupka, poté vypadal sporně faul na Saparu, ale rozhodčí zůstal v klidu. Poločas končil obrovskými šancemi domácích, kteří ovšem žádnou z nich nedokázali využít.

Do druhého dějství vběhl jiný a běhavější tým a bylo to znát. Sbírali jsme odražené balóny, Bruntál jsme nepouštěli do šancí a kombinací jsme se dostávali až do nebezpečného území. Bohužel žádná z šancí neskončila uvnitř branky. Proto udeřili opět domácí. Bruntálský útočník se dostal mezi obránce a z naprosté blízkosti překonal Kudlu – 3:0.

8.4. 2023, 10:00

SO Bruntál U19 3:0 FKD U19

Poločas: 2:0

(2´ a 20´ M. Hurajt, 83´ Kučera)

ŽK: 81´ Kučera – 63´ Dundr

Diváci: 50

SO Bruntál U19: Dolanský – Prosecký, Černohorský, Kaluža, Mika, Cápek (C), Holíček, Flekáč (59´ L. Hurajt), Kučera, M. Hurajt, Glac

Náhradníci: Kovář, Skřivánek, Hurajt, Havránek

Trenér: R. Štůrala

FKD U19: Kudla – Prorok (26´ Kupka), Schulla, Ferenc (C), Gargoš – Fuljer, P. Vjačka – Š. Redzina, Dundr, F. Redzina – Sapara

Náhradníci: Galdia, Biskup, D. Chvěja, Kupka, Martiník, R. Vjačka, Smolka

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Ve 12:15 poté zahájili utkání i mladší dorostenci, z nichž polovina odehrála utkání již za starší. Domácí se ujali vedení ve 21. minutě. Na dalekonosnou střelu pod břevno Smolka nedosáhl – 1:0. A byl to právě František Smolka, který chytal své druhé soutěžní utkání a stal se hrdinou utkání. Po zaváhání u prvního gólu si koupil hned trojitý odpustek, když dokázal z vyložených příležitostí zneškodnit všechny bruntálské střelce. Ve 34. minutě ovšem domácí nakonec vsítili druhý gól. Vyběhnutého Smolku přehodil domácí útočník a zvýšil tak vedení svého týmu – 2:0. Ke konci poločasu pálil z velké vzdálenosti velmi dobře Galdia, gólman ale jeho střelu vytáhl konečky prstů nad. Skóre 2:0 se drželo do 55. minuty. Po skrumáži před naší brankou se nejlépe zorientoval jeden z domácích a z bezprostřední blízkosti dostal balón za brankovou čáru. Poté opět čaroval fantastický Smolka, jehož jméno si budou bruntálští střelci pamatovat ještě dlouho. Následně Gargošův přímý kop zneškodnil gólman a Kupkova střela z úhlu orazítkovala tyč. Mladší dorostence je potřeba, i přes prohru, pochválit za bojovný výkon po celých 80 minut a to i přesto, že většina měla v nohách už zápas za U19.

8.4. 2023, 12:15

SO Bruntál U17 3:0 FKD U17

Poločas: 2:0

(21´ a 55´ Šebek, 34´ L. Hurajt)

ŽK: 78´ Hofmann

Diváci: 25

SO Bruntál U17: Bryndáč – Fedorov, Rajs, Štulrajter, Hanus, Dang, Slavík (C), Jančík, Hofmann, L. Hurajt, Šebek

Náhradníci: Frébort, Havránek, Marko, Šidlák, Leja

Trenér: M. Schovánek

FKD U17: Smolka (C) – Prorok, Schulla, F. Redzina, Gargoš – D. Chvěja, Biskup, Martiník, Galdia – Kupka, Š. Redzina

Náhradník: R. Vjačka

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Rozhodčí: M. Birdáč

#fkdarkovicky