A-TÝM: Áčko vyzrálo na Jistebník a jde na 3. pozici!

Naše áčko zajíždělo na půdu předposledního Jistebníku.

Tabulková příslušnost obou celků předpovídala, že to bude jednostranné utkání. A taky že bylo.

Od úvodu jsme byli lepším týmem, ale bohužel se nám nedařilo vstřelit branku. Možná to bylo zapříčiněno i povrchem hřiště, které bylo jako vystřižené z nějakého aprílového žertíku. Na jedné straně se zabydlel krtek, na té druhé asi došel benzín do sekačky. Nutno ale pochválit domácího správce, protože uprostřed nebyl kruh, ale symbolické vajíčko, když jsou ty Velikonoce. Nyní už ale zpět k utkání. Ve vyložených šancích pohořeli Adamčik i Fojtík, který při samostatném úniku na brankáře trestuhodně přestřelil. Naštěstí pro nás se neudálo známé nedáš-dostaneš. Protože soupeř si za celou první půli dokázal vypracovat jednu střelu, která rozhodně gólové parametry neměla. Po půl hodině hry, ale konečně rozveselil hostující fanoušky Kempný, který se po skrumáži ve vápně nejlépe zorientoval a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Další větší šanci jsme si už do konce poločasu nevytvořili. Ve zbytku prvního dějství bylo asi největším vzrušením přerušení hry, kvůli nepokojům hostujících fanoušků, kterým se nelíbilo, jak se domácí válejí po zemi. Hra byla přerušena a musel je usměrnit rozhodčí a následně pořadatelská služba. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Ve druhé půli jsme na domácí vlétli a odměnou nám byl druhý, pojišťující gól. Po centru do šestnáctky, který letěl asi dva dny vzduchem, zůstal osamocený Kuřidém, ten se hlavou nemýlil a překonal domácího brankáře – 0:2. Domácí to položilo a tak se pro nás stále častěji naskýtala okénka v obraně soupeře. Do jednoho takového si naběhl Turanský, který centr Kalvara uklidil, jako zkušený mazák, hlavou. Bohužel pomezní rozhodčí zvedl praporek, a tak se náš kapitán radoval marně. O pár minut později nezachránil domácí ani pomezní rozhodčí. Rychnovský vybojoval míč ve středu hřiště a balónem do běhu vybídl střídajícího Dudu. Ten se s tím nemazal, navedl si míč do vápna a propálil domácího brankáře i potřetí – 0:3. V závěru jsme ještě mohli domácím uštědřit direkt v podobě čtvrtého gólu. Ale ve vyložené šanci vyhořel Klečka. Na úrovni penalty se dostal sám do zakončení, ale střela mu nesedla a přestřelil. Rozhodčí neměl důvod zápas natahovat, proto ukončil utkání za stavu 0:3. Domácí se za celý druhý poločas dostávali na naší půli spíše sporadicky, a tak si Filip Chvěja připisuje i další čisté konto. My si tak odvážíme povinné 3 body a v příštím kole přivítáme nepříjemnou Starou Bělou, které máme co vracet!

8.4. 2023, 15:30

Jistebník 0:3 FKD

Poločas: 0:1

(32´ Kempný, 50´ Kuřidém, 83´ Duda)

ŽK: 78´ Horkel – 75´ Lindovský

Diváci: 150

Jistebník: Malý – Dub, Pěchovič, Horkel (78´ Vavroš), Rašek, Raška (78´ Jurček), P. Štandl, P. Moučka (46´ Sárosi, 72´ J. Štandl), Nykš, M. Moučka, Pietras (C)

Náhradníci: Vavroš, Jurček, J. Štandl, Sárosi, Krayzel

Trenéři: I. Müller, P. Moučka

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, O. Hellebrand, M. Gai – Rychnovský, Fojtík – Kuřidém (73´ Duda), Turanský (C), Kalvar – Kempný (69´ Klečka)

Náhradníci: Duda, Moravec, Klečka

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Rozhodčí: P. Čecháček – M. Tomai, T. Brezovský

#fkdarkovicky