A-TÝM: Divočina ve druhém poločase skončila červenou kartou na obou stranách!

Naše A-mužstvo zvládlo první domácí utkání na výbornou, ale…

… kaňkou byla červená karta Petra Kabische. Nicméně nebudeme předbíhat a začneme pěkně popořadě. Nejprve absence. Chyběl Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch, zraněný Moravec zůstal pouze na lavičce a Lindovský hrál ještě nachlazený.

Úvod byl opatrný, ani jeden z týmů se nepouštěl do prozkoumávání soupeřovy obrany. Naši hráči nakopávali balóny, které byly ovšem příliš dlouhé. Změna nastala ve 22. minutě. Důrazný Kalvar obral o míč chlebičovského stopera a pelášil společně s Kempným vstříc poznání hostujícího gólmana. První jmenovaný předložil míč Davidu Kempnému před prázdnou branku a ten už měl poté jednoduchou práci – 1:0. Za 15 minut jsme již vedli o 2 branky. Hostům nevyšla ofsajdová past, balón se dostal na zadní tyč ke Kuřidémovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Takový výsledek nikdo nečekal a naši playeři se snažili tento výsledek udržet do poločasu i pod hrozbou obávané Csaplárovy pasti. To se nám ovšem málem vymstilo. Ke konci prvního poločasu dostali chlebičovští možnost zahrávat přímý kop. Střelu tečovanou o postavenou zeď ale nohama fantasticky vyrazil Chvěja. Největší šanci jsme přežili a do šaten se šlo za stavu 2:0 pro nás.

Ve druhém poločase dominovali hosté. Těm se po několika slibných šancích podařilo snížit. V 66. minutě se balón z rohového kopu z pravé strany dostal do skrumáže před bránou, ve které se nejlépe zorientoval Korbel a dopravil míč za brankovou čáru – 2:1. Po snížení Viktoriáni ožili a hnali se do dalších šancí. Ta největší lízla pravou tyč Chvějovy svatyně. S přibývajícím časem se v kombinaci hostí množily chyby a dlouhé nakopávané balóny bezpečně kontroloval Chvěja. Čím více se utkání blížilo ke svému konci, tím častěji se kupily ostřejší fauly a sporné situace. Podrážděné byly oba týmy, ale to nejdůležitější se stalo v posledních minutách zápasu. Nejprve Kabisch v 89. minutě v zápalu boje zajel zezadu hostujícího hráče a okamžitě viděl červenou kartu, poté ho ještě po hřišti naháněl jeden z chlebičovských. Na konci 7 minutového nastavení pak přišla druhá červená karta. Zatímco my jsme střídali, na druhé straně hřiště chlebičovský Kolig udeřil oběma rukama do krku našeho hráče a na popud asistenta rozhodčího uviděl také ihned červenou kartu. Po této situaci hlavní arbitr utkání ukončil a naši hráči si připisují důležité a cenné 3 body.

1.4. 2023, 15:30

FKD 2:1 Viktorie Chlebičov

Poločas: 1:1

(22´ Kempný, 37´ Kuřidém – 66´ Korbel)

ŽK: 51´ Hanauer, 57´ Fojtík, 70´ Lindovský, 90+6´ F. Chvěja – 75´ Drexler, 79´ Matyášek, 83´ Sedlář

ČK: 89´ P. Kabisch – 90+7´ Kolig

Diváci: 111

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Rychnovský, O. Hellebrand, M. Gai – Fojtík, Hanauer (90+7´ Duda) – Kuřidém (75´ P. Kabisch), Turanský (C), Kalvar – Kempný (90+3´ Dundr)

Náhradníci: Duda, Hanus, Moravec, Dundr, P. Kabisch

Trenér: M. Melecký

Asistent trenéra: M. Hrubý

Viktorie Chlebičov: Janetzký – Vala, Drexler, Korbel, Černohorský, Dzierža, Radek (68´ Matyášek), Koneczný (61´ Stošek), Silber (89´ Kolig), Sedlář, Kužel (C)

Náhradníci: Kolig, Starý, Matyášek, Stošek, Sýkora

Trenér: V. Axmann

Rozhodčí: M. Žáček – R. Pobořil, J. Kyselý

#fkdarkovicky