B-TÝM: Šílená desetiminutovka nám zajistila posun do čela tabulky!!

V nedělním deštivém odpoledni začínalo svou druhou polovinu sezóny také béčko.

B-tým doplněn o 3 dorostence čekal na úvod nelehký úkol. Musel totiž porazit béčko Kobeřic, se kterým na podzim prohrál 3:2, aby se posunul před Sudice na první pozici tabulky. Naši nastoupili nezvykle v rozestavení s pěti záložníky, na defenzivní záloze operoval po vzoru Patricka Vieiry Milan Duda.

Utkání se hrálo na velmi mokrém a těžkém terénu za deštivého počasí. Promrzlé obecenstvo si muselo na první gól utkání počkat do 44. minuty. Po neodpískaném faulu na Kanioka, otevřel gólový účet střelou z pravé strany Hartmann – 0:1. Diváci, kteří poté odešli do hospody na čaj, mohli litovat. Ve FIFě gól z kick offu, v normálním životě gól hned z akce po rozehrání. Dundr s balónem vyjel, předložil Dudovi, jehož nákop se poodrážel od hostujících obránců a ke střele do poloprázdné branky se dostal Fuljer – 1:1.

Druhý poločas byl již na góly výrazně bohatší. V 52. minutě se dostaly Kobeřice zásluhou Lasáka do vedení – 1:2. V 61. minutě rohový kop naposledy tečoval Fuljer a vsítil svůj druhý gól v zápase – 2:2. O dvě minuty později šly ovšem Kobeřice již potřetí do vedení. Chybu v defenzivě potrestal Jurček – 2:3. Poté se čas rychle překlápěl do poslední desetimutovky a to ještě nikdo nevěděl, co se bude dít. Závěrečné drama, za které by se nemusel stydět ani ruský dramatik Nikolaj Vasiljevič Gogol, začal psát v 80. minutě Diviš. Nákop z půlky hřiště prodloužil hlavou Duda, balón se opět od hostujících obránců dostal právě k Divišovi, který zakončil na bližší tyč – 3:3. V 83. minutě jsme šli do vedení!! Fuljer prostrčil míč na Dundra, který přenesl hru na Hanuse, ten využil zaváhání stopera a pomalou střelou, která podle legendy putuje do brány ještě dnes, přidal náš 4. gól – 4:3. Na konečných 5:3 dokončil obrat Nikolas Adamčik. Po faulu se právě tento hráč postavil k penaltovému puntíku a balón poslal nekompromisně doprava nahoru – 5:3.

Krásný zápas s osmi góly znamená naše vítězství a posun do čela tabulky!!

2.4. 2023, 15:00

FKD “B“ 5:3 Kobeřice “B“

Poločas: 1:1

(45´ a 61´ Fuljer, 80´ Diviš, 83´ Hanus, 88´ (p) N. Adamčik – 44´ Hartmann, 52´ Lasák, 63´ Jurček)

ŽK: 29´ N. Adamčik, 74´ Duda, 85´ Hanus – 55´ Kolarčik, 55´ Švancar, 89´ Oberherr

Diváci: 17

FKD “B“ 1. poločas: Kudla – Kaniok, Strachota, Hruška (40´ Diviš), Zlotý – Duda (C) – Diviš (32´ Fuljer), N. Adamčik, V. Mikula, Schebestik – Hanus (32´ Santer)

FKD “B“ 2. poločas: Kudla – Kaniok, Strachota, Zlotý, Diviš – Duda (C) – Fuljer, N. Adamčik, V. Mikula (65´ Dundr), Schebestik – Hanus (86´ Chýlek)

Náhradníci: Fuljer, Dundr, Hill, Santer, Chýlek, Pe. Adamčik

Trenér: Ja. Večerek

Kobeřice “B“: Schilischka – Halfar, Mrovec, Návrat (C), R. Stuchlík, Jurček, Kolarčik, Hartmann, Oberherr, Hahn, Kretek

Náhradníci: Ullrich, Konečný, Bečica, Švancar, Lasák, Latka

Trenér: D. Janík

Rozhodčí: T. Migota

#fkdarkovicky