A-TÝM: Gólový koncert ve druhém poločase + shrnutí výborné zimní přípravy!

Áčko zakončilo zimní přípravu utkáním na domácím hřišti.

Krásné počasí, přírodní tráva a gólový koncert ve 2. poločase. Přesně těmito slovy by se dalo shrnout sobotní poledne v našem domácím areálu. A-tým odehrál generálku před blížícím se startem soutěží. Oproti poslednímu utkání proti Rychvaldu udělal trenér Melecký v sestavě 3 změny. Brankoviště dostal na povel místo Chvěji dorostenec Kudla, Kempného nahradil Hanauer a Petra Kabische pro změnu jeho spoluhráč z dorostu Dundr.

Úvod utkání byl z naší strany ospalý. Nedařila se nám předfinální fáze a když už ano, tak jsme netrefovali zařízení. Dundrovu střelu z velkého vápna si stáhl do rukavic gólman Hradce. Ten byl poté v akci ještě jednou. Na dvakrát dokázal zneškodnit pokusy ostrostřelce Moravce. Hradečtí začali vystrkovat růžky a nás mohly neproměněné šance mrzet. Tvrdá střela soupeřova středopolaře šla ale nad. Poté se ve výborné pozici objevil další z hradečáků, ovšem ten z malého vápna svou střelu uspěchal a vůbec mu nesedla. Následně mohli jít hosté sami na Kudlu, ale jejich akci překazil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajd. Pak se ze země bleskově zvedl Moravec, dostal se mezi dvěma obránci, ale podle druhého pomezního balón vycestoval do autu. Po této akci vzplály emoce, Moravec se dostal do slovní přestřelky se stoperem hostí, který se pak utrhnul ze řetězu a uklidňovat ho musel důrazně jeho spoluhráč společně s hlavním arbitrem utkání. Ke konci první části se srdnatě probil do vápna Klečka, balón pak ale po několika odrazech utekl do zámezí právě od našeho stopera. Špatný první poločas skončil bezbrankovou plichtou 0:0.

Trenér Melecký byl velice nespokojen s předváděnou hrou a do druhého poločasu vyslal 3 čerstvé hráče. Trojnásobná změna přinesla ovoce již ve 48. minutě. Nedomluvu hradeckých obránců potrestal střelou do prázdné branky Moravec – 1:0. O 3 minuty později bylo ještě veseleji. Od Petra Kabische se dostal balón na velké vápno k Lindovskému, který přízemní střelou překonal soupeřovic gólmana podruhé – 2:0. V 58. minutě se Hradec dostal na dostřel. Kudla rozehrál špatně na útočníka Hradce, ten předložil míč svému spoluhráči na penaltu a na jeho střelu na bližší tyč již neměl náš brankář nárok – 2:1. Zanedlouho jsme si vzali dvoubrankové vedení zpět. Kalvar s Hanauerem upalovali sami na gólmana, balón si dvakrát vyměnili a druhý jmenovaný uklidil balón do prázdné klece – 3:1. Na 4:1 zvýšil opět Moravec. Ten umístil balón pod břevno opuštěné hradecké svatyně – 4:1. Svého druhého gólu se dočkal také Tomáš Kalvar. Na jeho potahovačku kolem gólmana neměl strážce hostující branky nárok – 5:1. Posledních 7 minut jsme dohrávali v 10. Trenér měl všechny hráče prostřídané a kvůli drobného zranění musel střídat střelec dvou branek Kalvar. Toho hosté využili a vsítili ještě dvě branky. Po stříleném centru z pravé strany dobře zavřel akci na zadní tyči hradecký křídelník – 5:2. V 88. minutě dal skóre konečnou podobu útočník hostů. Ten se objevil tváří v tvář Kudlovi a překonal našeho gólmana – 5:3. Utkání tedy skončilo výsledkem 5:3 a naše áčko zůstává v zimní přípravě neporaženo!

Sestava:

Kudla – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka (46´ O. Hellebrand), M. Gai – Kuřidém (46´ P. Kabisch), Dundr (46´ Kempný), Hanauer, Kalvar – Turanský (68´ Duda) – Moravec (68´ Hanus)

Trenér: M. Melecký

A nyní se společně ohlédneme za zimní přípravou. V ní náš tým odehrál celkově 7 utkání. Z nichž bylo rovnou 6 v rámci turnaje O pohár starostky města Orlová. Soupeřem našich hráčů byly celky z krajského přeboru, 1.A třídy i 1.B třídy. A bilance? Ta je výborná! Pouze jediná remíza proti Slavii Orlová. Nejlepším střelcem zimní přípravy je Lukáš Moravec s 8 góly.

7 zápasů, 6 výher, 1 remíza, 0 proher, skóre: 31:13

Nejlepší střelci:

8 branek – L. Moravec

4 branky – A. Kuřidém

3 branky – T. Kalvar, P. Turanský

2 branky – J. Hanauer, A. Fojtík

1 branka – L. Lindovský, J. Klečka, M. Duda, P. Kabisch, D. Kempný, D. Trnčík

Výsledky:

FKD 5:2 Baník Orlová

(2x J. Hanauer, D. Kempný, A. Kuřidém, P. Kabisch)

Petřvald n. M. 3:5 FKD

(4x L. Moravec, P. Turanský)

Dětmarovice 2:6 FKD

(2x A. Kuřidém, P. Turanský, A. Fojtík, D. Trnčík, M. Duda)

Slavia Orlová 2:2 FKD

(A. Fojtík, L. Moravec)

FKD 3:0k Victoria Hažlach

Rychvald 1:5 FKD

(P. Turanský (p), J. Klečka, A. Kuřidém, L. Moravec, T. Kalvar)

FKD 5:3 Hradec n. M.

(2x L. Moravec, 2x T. Kalvar, Lindovský)

#fkdarkovicky