DOROST: Penaltová neefektivita znamenala těsnou porážku + shrnutí zimní přípravy!

Přípravné období mají za sebou také naši dorostenci.

Ti se vydali v neděli ráno na cestu do Bohumína, kde v místním sportovním areálu na trávě B odehráli své poslední přípravné utkání před blížícím se startem dorosteneckého krajského přeboru. Zápas skončil nejtěsnějším možným rozdílem, i když bychom řekli, že vyhrál o něco horší tým.

Začátek utkání nebyl z naší strany vůbec špatný, dařila se nám rozehrávka od branky a soupeře jsme nepouštěli nějak blíž na dostřel obdélníkového zařízení střeženého Štěpánem Kudlou. V první polovině 1. poločasu přišla ztráta v podobě Mikuly, který si při pádu nešťastně poranil rameno a musel být střídán. Jakoby tato situace odšpuntovala sled několika událostí, které se poté udály. Nejprve mířil Kabisch z velkého vápna vysoko nad. Poté našel Dundr v dobrém náběhu opět Kabische, ten ale zvolil tvrdou střelu z úhlu místo přihrávky do nebezpečného brankového území. Následně poslal míč ze standartní situace do vápna Dundr, Vjačka se vyhnul ofsajdové pasti, ale ve velmi dobré pozici nedokázal trefit letící míč. Poté bohumínský stoper stáhl s sebou útočníka Kabische a sudí nařídil penaltu. K té se postavil právě faulovaný Kabisch, proti němu se ale vytáhl gólman domácích. Následně ještě pálil Ferenc, nicméně jeho projektil nenadělal strážci domácí svatyně velké vrásky. A proto udeřili z ojedinělé šance bohumínští a ještě k tomu to byl gól do šatny. Po faulu na jednoho z domácích a výhodě ve prospěch hráčů ve žlutém přestali naši nepochopitelně hrát a bohumínský útočník uklidil balón mezi nohama bránícího hráče na zadní tyč – 1:0. Hned po gólu rozhodčí odpískal konec prvního dějství.

Druhá polovina už se nesla ve vyrovnanějším duchu. Největší šanci druhé části zazdil náš soupeř. Pobídku před prázdnou bránu poslal z malého vápna jeden z bohumínských vysoko nad. Následně hledal Dundr na zadní tyči Šimona Redzinu, tomu ale chyběl krok. Poté byl znovu faulován pohyblivý Kabisch a to znamenalo druhý pokutový kop v zápase. Ten si vzal na starost pro změnu Dundr, ale také si vylámal zuby na domácím brankáři. Po druhé neproměněné penaltě si oba týmy vytvářely spíše pološance. K poslednímu slovu jsme se dostali my, konkrétně Kabisch. Ten se pěkně uvolnil přes bránicí hráče, ale jeho střele z velkého vápna chyběla razance.

Sestava:

Kudla (46´ Olšar) – Prorok (23´ Chojka), Lišaník (46´ F. Redzina), Ferenc, Gargoš (46´ D. Chvěja) – Mikula (18´ Martiník), P. Vjačka – D. Chvěja (23´ Galdia), Dundr, Š. Redzina (23´ F. Redzina, 46´ Š. Redzina, 82´ Lišaník) – P. Kabisch

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Stejně, jako u A-týmu, Vám dlužíme shrnutí zimní přípravy také u dorostenců. Ti v průběhu zimy odehráli velmi slušný počet přátelských utkáních. Konkrétně jich bylo 10. Rovnou 6 z nich bylo v rámci Brušperk Cupu, kde dorostenci skončili 2. právě za domácím celkem. Dorostenci mají ze zimní přípravy 50% úspěšnost. Nejlepším střelcem zimní přípravy je Petr Kabisch se 6i přesnými zásahy.

10 zápasů, 5 výher, 0 remíz, 5 proher, skóre 31:23

Nejlepší střelci:

6 branek – P. Kabisch

4 branky – P. Fuljer

3 branky – M. Dundr, J. Galdia, T. Martiník, P. Vjačka

2 branky – O. Ferenc, Š. Kupka, Š. Redzina

1 branka – D. Chvěja, J. Szczurek, D. Cintula

Výsledky:

Brušperk 3:2 FKD

(M. Dundr, Š. Redzina)

FKD 9:2 Fryčovice

(3x P. Fuljer, 3x J. Galdia, 2x T. Martiník, O. Ferenc (p))

Brušperk 3:0 FKD

FKD 2:0 Staříč

(P. Vjačka, O. Ferenc)

Příbor 1:6 FKD

(3x P. Kabisch, D. Chvěja, M. Dundr, J. Szczurek)

FKD 1:5 Kozlovice

(T. Martiník)

Slavia Orlová 5:0 FKD

Klimkovice 0:6 FKD

(2x Š. Kupka, 2x P. Kabisch, M. Dundr, Š. Redzina)

Ludgeřovice 3:5 FKD

(2x P. Vjačka, P. Kabisch, P. Fuljer, D. Cintula)

Bohumín 1:0 FKD

#fkdarkovicky