Dorost si připsal dvě výhry

Dorostenci FKD zajížděli ve středu 22.8.2018 do Bolatic k pohárovému utkání, kde na nás čekal soupeř z nižší soutěže. Sestavu jsme proti soutěžním zápasům značně pozměnili, ať se zápasové zatížení rozdělí na všechny hráče. I přes obměnu v sestavě bylo znát, že naši hráči jsou na zápas dobře připraveni a domácí od první minuty přehrávali. V poločase jsme tak po trefách Reháka a Kanioka z penalty vedli 2:0 a ve druhém dějství se výsledek z prvního poločasu opakoval, a to znamenalo v součtu konečný výsledek 4:0, střelecky se prosadili Klavar a Kuřidém.


Bolatice vs. FKD

0:4 (0:2)

Pohár města Opavy

 

Naši dorostenci sehráli třetí zápas v soutěžním ročníku na domácím hřišti se soupeřem z Polanky. Oba týmy do té doby byly 100% a soupeř dokonce vedl tabulku soutěže o skóre před námi. Hosté nastoupili v oslabené sestavě, kdy především absence brankáře byla v utkání znát. Naše hráče jsem na tento fakt upozornil a nabádal je ke střelbě z dálky a dorážení vyražených střel. Již v 7. minutě zkusil své štěstí střelou ze 20-ti metrů Kalvar a jeho pokus zapadnul přesně pod horní tyčku. I přes inkasovanou branku se soupeř soustředil především na obranu, a tak naši obránci měli prvních 40m hřiště „zdarma“ a poté jsme museli přetlačit obranný val hostů. To se dařilo jen sporadicky a ve 37. minutě opět brankář neudržel střelu z větší vzdálenosti a když se k míči přiřítil Rehák, tak ho musel brankář faulovat za což vyfasoval žlutou kartu a navíc se kopala penalta. Tu Kuřidém proměnil a bylo to 2:0. Za tohoto stavu se odcházelo do šaten.

Ve druhém poločase hosté vystřídali a začali hrát odvážněji. Nicméně v 50. minutě vystihl rozehrávku Rehák s Moravcem a prvně jmenovaný udělal kličku i brankářovi hostů a střílel do prázdné branky 3:0. Po tomto gólu již naši hráči nepodávali tak soustředěný výkon a hra se opticky vyrovnala. Hosté se dostali i k několika náznakům šance. Především pak střela ze střední vzdálenosti, kterou náš brankář Horejsek podcenil a ta skončila i s jeho přispěním na břevně. Šance se střídaly na obou stranách, ale pouze naši hráči jednu z nich využili, to když se po závaru před brankou nejlépe zorientoval Dominik Hellebrand a dotlačil míč za brankovou čáru 4:0. Poté už se zápas jen dohrával a skóre už se neměnilo.


FKD vs. Polanka

4:0 (2:0)