B-TÝM: Válec lídra, splněné sny i jedno překrásné loučení!

První červnový víkend skončil, jak nejlépe mohl.

Poslední dny provází aprílové počasí a jinak tomu nebylo ani v neděli 2. června. Zpočátku to vypadalo, že bychom se mohli dočkat krásného a slunečného počasí. S tím, jak se ale blížil začátek utkání, se obloha zatáhla a zastihla nás hodně solidní sprška včetně bouřky. Jakoby to byla předzvěst toho, že na hřišti to bude opravdu hurikán a kapky jakoby symbolizovaly štěstí a radost, která nás na konci utkání zalije.

Již před zápasem bylo jasné, že své poslední domácí utkání odkoučuje trenér David Matějka, který se s námi po sezóně rozloučí. Jeho snem bylo v posledním domácím utkání obleknout kopačky a nastoupit do mistrovského utkání za naší rezervu. A nejlépe se svým synem. A to se mu také vyplnilo! Ale nejprve pěkně popořadě.

V neděli jsme přivítali lídra a již jistého postupujícího z Chuchelné. Od úvodních minut jsme soupeře přehrávali a hráli jsme asi nejlepší fotbal v této sezóně. V prvním poločase byl nejvíce vidět agilní Chvěja, který sbíral a rozdával veškeré balóny. Do první vážnější šance se dostal z pravé strany unikající Kabisch, který ale trefil pouze boční síť. Radovat jsme se poprvé mohli v 16. minutě. Rohový kop se vrátil opět k Sáblíkovi, který poslal balón na zadní tyč, kde operoval Hanus a hlavou otevřel skóre – 1:0. Šance Chuchelné končily před šestnáctkou a my soupeře potrestali ve 28. minutě. Levák Matějka ml. z rohového kopu z levé strany zatočil balón neuvěřitelně za záda bezmocného Fojtíka – 2:0. Díky táto! Další trenérův sen splněn. 5 minut před pauzou se dostal do hry trenér Matějka! 3 jeho příležitosti ale nenašly ten správný cíl. První poločas skončil našim dvoubrankovým vedením.

Náš šílený výkon, který snad ani nejde popsat slovy, pokračoval i ve druhém dějství a již od prvních minut jsme se do našeho soupeře opět zakousli. Ve 47. minutě byla k vidění teenagerská akce. Vjačka vyslal mezi obránce po levé straně Matějku, který předložil míč Kabischovi a ten z otočky pálil přesně – 3:0. Rozklad hostující defenzivy ale nekončil. V 52. minutě přetažený rohový kop vrátil hlavou zpět Duda a Strachota z malého vápna také hlavou zavěsil – 4:0. O 10 minut později se sražená Kabischova střela odrazila k Vjačkovi, který uklidil hostující pokojíček – 5:0. Domácí snížili v 79. a 86. minutě. Nejprve Štefek krásně patičkou uvolnil Gargoše, který propálil Kudlu – 5:1. Poté vypálil přesně Honěk – 5:2. To už byl ale na hřišti opět trenér Matějka a obrovsky silný a emotivní moment nastal v 89. minutě. 53letý Petr Adamčik vyslal mezi obránce rozběhnutého 50letého Matějku staršího a náš trenér propálil Fojtíka na vzdálenější tyči – 6:2!! Konec prvního setu. To, co se dělo poté, ani nepotřebuje komentář. Neskutečně silný nával emocí, hráči naháněli trenéra po celé půlce a ten jakoby se převtělil do Usaina Bolta a o několik let mladším spoluhráčům statečně unikal seč mu síly stačily! Oko nejednoho diváka nezůstalo suché, protože něco takového fakticky nejde popsat slovy. Načasování naprosto geniální a jako třešnička na dortu, že to byl poslední domácí gól rezervy v této sezóně. Po tomto gólu rozhodčí ukončil utkání. Rezerva skalpovala lídra a krále Matějku nahání po Darkovičkách ještě dnes.

Bezprostředně po utkání nám volala televizní produkce, že by chtěli natočit pokračování filmu: Jak utopit doktora Mráčka, tentokrát ale s názvem: Jak chytit krále Matějku!

Pane trenére, mockrát děkujeme za vše, co jste pro nás udělal a přejeme vám mnoho štěstí a úspěchů v další trenérské a životní etapě!! Bylo nám ctí!

Komentář Davida Matějky: „Život je čekání na to, kdy se naše sny změní ve skutečnost. V neděli jsme odehráli poslední domácí utkání proti vítězi soutěže Chuchelné. Dnes se splnilo hned několik snů a mám pocit, že se přihodil jeden zázrak. Pojďme, ale pěkně od začátku. Utkání začalo v neskutečném přívalu vody a jakoby to předznamenalo příval emocí, štěstí a slávy. I v tomto počasí jsme začali zápas v neuvěřitelném tempu a hned od začátku bylo jasné, že dneska body nikomu nedáme. Zápas jsme vyhráli jasně 6-2. Tady by to mohlo skončit, ale nekončí. Zápas byl pro mě osobně rozlučkou a proto první sen, který jsem si chtěl a nakonec i splnil, bylo nastoupit za tento klub, který miluju a budu milovat, i když mé kroky směřují teď jinam. Druhý sen bylo zahrát si se svým synem a to mi bylo umožněno a patří Vám všem můj velký dík a je jasné, co tento okamžik pro mě znamená. Nikdy Vám nezapomenu, co jste mi přichystali a jsme hrdý na to, co jsme spolu dokázali. Další sen byl to, že ve společném zápase dá junior branku. Mohlo by se zdát, že je to vše, ale není. Nejsem věřící, ale stal se zázrak, v 50 letech jsem dal soutěžní gól. Ten, kdo mě milimetrovým pasem vyslal k tomuto okamžiku je 53 letý Petr Adamčík, tedy dohromady 103 let. Nikdy na to nezapomenu a je to jeden z nejsilnějších okamžiků mého života. Teď něco k Vám všem. Jste pro mě rodina a miluju Vás a nikdy na Vás nezapomenu. Nikdy Vám nepřestanu být vděčný, že jste mě vzali mezi sebe. Přeju Vám hodně štěstí a děkuju za vše. Navždy GO DARKY GO!!!“

FKD “B” 6:2 FK Spartak Chuchelná 

(16’ Hanus, 28’ D. Matějka ml., 47’ P. Kabisch, 52’ Strachota, 62’ P. Vjačka, 89’ D. Matějka st. – 79´ Gargoš, 86´ Honěk)

FKD: Kudla – Sáblík, Santer, Duda (C), Zlotý – D. Chvěja, Strachota, P. Vjačka, D. Matějka ml. – P. Kabisch, Hanus 

Náhradníci: J. Galdia, Prorok, D. Galdia, Kurmashov, D. Matějka st., Pe. Adamčik 

Trenér: D. Matějka st.

#fkdarkovicky