Dorost odehrál dvě utkání v rychlém sledu

Naši dorostenci odehráli dvě utkání během 3 dnů

Zlatníky vs. FKD 2:2

Spravedlivá dělba bodů, kterou kazí zranění kapitána

K dalšímu zápasu nastoupil náš dorost ve středu 23.5. ve Zlatníkách, místní části Opavy. Počasí bylo nádherné a hřiště dobře připravené, i když trochu tvrdší. Do zápasu jsme nastoupili bez našeho klasického kapitána Zlotého, kterého na pozici stopera nahradil Ondřej Hellebrand a až na pár vyjímek svůj úkol zvládl dobře. Zápas začal ve svižném tempu a jako první zahrozili naši hráči, ale Rehák svou šanci pohřbil příliš slabou střelou. A tak přišel trest na druhé straně, to když se záloha včas nevrátila a domácí toho využili dlouhým autem, který na úzkém hřišti doletěl až do pokutového území, kde si ho domácí hráč zpracoval a druhým dotekem ho uklidil do branky mimo dosah brankáře 1:0. Za 4 minuty naši hráči okopírovali úspěšný recept domácích, Moravec rychle vrátil míč do hry z autu, Rehák si ho pustil do středu hřiště a rovněž přízemní střelou nedal domácímu brankáři šanci. 1:1. Do konce poločasu jsme si vypracovali ještě několik slibných příležitostí a dvě tutovky, které bratři Kempní nevyužili, když David netrefil míč před poloprázdnou brankou a jeho bratr Radim o 5 minut později ze složitější pozice zakončoval v záklonu a trefil břevno. A tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Začátek druhého poločasu byl opět svižný a v 51. minutě Moravec vystihl laksnost domácího brankáře, kterému uzmul míč a uklidil jej do poloprázdné branky 1:2. Bohužel za další 2 minuty se naše obrana nedohodla s brankářem, kterému chtěl Hrubý přistrčit míč hlavou, toho využil domácí hráč a hlavou trknul míč mimo dosah našeho brankáře. 2:2. Potom se střídaly šance na obou stranách, ale brankáři vše dokázali chytit, ten domácí byl úspěšný i proti penaltě, kterou v 75. minutě pískl rozhodčí za faul na pronikajícího Davida Kempného, ale exekutor Kaniok jen nechal vyniknout domácího brankáře. V 80. minutě se dostali do slibné šance domácí, ale jejich pokus skončil jen na břevně naší branky. V 84. minutě pak došlo k nezaviněnému střetu Kanioka s hlavou soupeře a náš kapitán pro tento zápas to odnesl zlomeným nosem a slabým otřesem mozku. Do konce zápasu se už nic zásadního nestalo, a tak se oba celky rozešly i napodruhé smírně 2:2. Honzovi přejeme brzké uzdravení a návrat na fotbalový pažit.


Klimkovice vs FKD 0:4

Soupeř své šance nevyužil…

Dorostenci FKD svůj víkendový zápas odehráli v sobotu na půdě Klimkovic a přes absenci svých hráčů Kempného R. a Moravce, kteří si plnili povinnosti za Áčko a Kanioka, který si z minulého zápasu odnesl slabý otřes mozku a zlomený nos, dokázali soupeře porazit.

Od začátku zápasu jsme byli mírně lepším celkem a v 15. minutě jsme dostali šanci zahrávat přímý volný kop kousek za polovinou hřiště, exekuce se ujal kapitán Zlotý, domácí brankář ránu neudržel a pohotový Rehák hlavou uklidil míč do sítě 0:1. Za dalších pět minut byl Rehák faulován v pokutovém území domácích a Kuřidém svou šanci využil, i když trošku se štěstím uspěl s kopem doprostřed branky 0:2. Potom měl velkou šanci Kempný D., ale své sólo neproměnil. Domácí hráli především individuálně a hrozili jen sporadicky, jednou jejich střelu zastavilo břevno, proto se do kabin odcházelo za stavu 0:2.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s touhou dát třetí gól a definitivně tak zlomit odpor soupeře. To se povedlo v 55. minutě, kdy svou šanci využil Kuřidém a zvýšil na 0:3. Jenže domácí to nepoložilo a snažili se dál dobývat naši branku. Po přeskupení zadních řad, kdy se stoper Zlotý vysunul dopředu, se přeci jen našly mezery v naší obraně, ale domácí své šance né a né využít. Když už se zdálo, že domácí borec trefí poloprázdnou branku, trefil, ale pouze tyčku. Pak měli domácí ještě pár slibních šancí, ale domácí by dnes asi nedali gól i kdyby hráli třetí poločas. A tak v 84. minutě agilně hrající Rehák využil přihrávku od Zlotého a stanovil konečné skóre na 0:4. Šance se ještě střídaly na obou stranách, ale již bez gólového efektu. V tomto zápase mohlo být skóre hodně divoké, ale vzhledem k malé produktivitě zůstalo jen u čtyř gólů. Máme další tři body a stále hrajeme o celkové 5. místo.

 

Autor : Jan Večerek