Béčko z derby bere bod

Darkovičky sice dvakrát vedly o dvě branky, ale Hat dokázala jejich vedení smazat a vybojovat bod.

Derby zápas přineslo utkání mezi Hatí a Darkovičkami. Start do zápasu se povedl hostující ekipě na podtrženou jedničku. V 7. minutě po kombinaci na levé straně odcentroval Gai do pokutového území, kde balon odklidil do kasy Kneifel s pomocí teče domácího Poláška – 0:1. O šest minut později po centru neudržel balon domácí brankář Zháněl a všudypřítomný Hruška ho v klidu uklidil do branky – 0:2. Pak ještě zahodil dvě šance hostující Vilkus. Domácím se podařilo korigovat skóre ve 22. minutě, když centr zprava zasunul skluzem do kysně Horák – 1:2. Po půlhodině hry vedly Darkovičky znovu o dvě branky, když využil chybu domácí defenzívy Vilkus a přeloboval brankáře – 1:3. Hať ale ještě do pauzy dokázala znovu snížit, když centr Kalvara a střela Horáka se odrazila od obránce Endera mimo dosah hostujícího brankáře – 2:3.

 

Druhá půle se hrála nahoru dolů. Hosté mohli několikrát navýšit skóre, ale Gai mířil jen do brankáře a Helebrandova hlavička mířila jen těsně nad bránu. Hať reagovala hlavičkou Polacha, ale ani ta nenašla správný směr. V 85. minutě fauloval hostující brankář Pískala haťského hráče před vápnem. Za svůj zákrok vyfasoval jen žlutou kartu, ale z následného přímého kopu Horáka zatloukl hlavičku přímo do kasy Kalvar – 3:3. V závěru zápasu mohli domácí dokonat obrat, ale hlavičku Horáka vytěsnil na břevno hostující brankář Pískala. Zápas tak skončil nerozhodně.

 

Ohlasy k zápasu

 

TJ Sokol Hať B

Miroslav Janík (trenér): Podle mého názoru je remíza spravedlivým vyústěním sil na hřišti. Fotbal ale pro oko diváka moc krásy nenabídl.

FK Darkovičky B

Petr Adamčík (hráč): Ztratili jsme vyhraný zápas: Dvakrát jsme vedli o dvě branky, ale nedokázali jsme to po svých chybách udržet.