Dorost má za sebou další dvě utkání!

Dorost má za sebou další dvě, ne zcela úspěšná utkání

Svinov vs. FKD 5:2

Mizerný výkon a druhá jarní prohra

Vložené kolo hrané ve středu se našemu dorostu vůbec nepovedlo. Terén, který byl sice stejný pro oba celky, byl jeden z nejhorších, který jsem za poslední dobu viděl. Vysoká tráva i s pampeliškami, navíc tráva byla mokrá po dešti, takže balón, který šel po zemi se ihned zbrzdil, a naopak balón poslaný vzduchem nabral při odskoku rychlost. To nic neměnilo na tom, že se tým nedokázal v zadních řadách vypořádat s absencí kapitána Zlotého a od samého začátku si obranná čtveřice počínala velmi nejistě a rozpačitě. Hned ve druhé minutě se řítil osamocený domácí útočník na našeho brankáře, který ho vychytal a z následné protiakce dokázal Rehák zužitkovat hezkou přihrávku od Moravce 0:1. Bohužel již v 9. minutě se domácí dostali do další vyložené šance, kterou již dokázali využít a bylo to 1:1. Ve 25. minutě jsme dostali možnost zahrávat přímý volný kop, který vypadl nejistému brankáři z náruče a pohotový Rehák jej se štěstím uklidil do sítě 1:2. Jenže 4 minuty na to se prosadili domácí po rohovém kopu 2:2. Za dalších 7 minut zahrávali domácí přímý volný kop z rohu pokutového území a domácí exekutor dokonale obstřelil zeď a překonal našeho brankáře 3:2. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Do druhého poločasu jsem naše hráče nabádal ke kombinační hře. Bohužel herní projev z prvního poločasu se nezměnil. Nikomu z našich se nedařil první dotek ani finální fáze přihrávky nebo střely, balóny letící vzduchem jsme podskakovali a v osobních soubojích jsme zaostávali. O co hrát bylo do 76. minuty, kdy si náš brankář chtěl dojít pro centrovaný míč, ten mu bohužel vypadl z ruk a domácí jej pohodlně doklepli do poloprázdné branky 2:4. O další dvě minuty později kopali domácí roh a nikým nehlídaný hráč jej dokázal ukázkově trknout do branky hlavou 2:5. Po této brance se už jen zápas dohrával a důležité bylo, že nikdo z našich hráčů, kteří obdrželi žlutou kartu nedostal druhou a můžou tak nastoupit v dalším kole na půdě vedoucích Kobeřic.

 

STŘELCI: 2. Rehák Ondřej, 25. Rehák Ondřej


Kobeřice vs. FKD 4:0

Výsledek z podzimu jsme zopakovat nedokázali

Další jarní prohru utrpěl náš dorost na půdě první celku z Kobeřic a nedokázali jsme tak zopakovat podzimní překvapivou výhru nad tímto soupeřem, která zůstává jejich jedinou porážkou v sezóně.

Do zápasu jsme nastoupili s několika změnami, tou hlavní bylo, že v brance dostal na jaře poprvé šanci Radim Horejsek a určitě nezklamal a také Dominik Hellebrand, který se vrátil ze studijního programu v Německu.

Zápas začal ve velkém tempu a již v 10. minutě se do slibné šance dostal po nahrávce od Moravce Radim Kempný, ale bohužel z nějakých 13-ti metrů nedokázal překonat brankáře ba ani zamířit mezi tři tyče. O osudu zápasu, tak rozhodl okamžik v 19. minutě, kdy po druhé žluté kartě musel opustit hřiště navrátilec Dominik Hellebrand a navíc se proti našemu týmu kopala penalta. Tu domácí proměnili a ujali se vedení 1:0. Chvíli na to, po nedorozumění naší obrany, zývala na domácího hráče celá prázdná branka, ten ji ale ze 13-ti metrů trestuhodně minul o dobrý metr. Za dalších pět minut se kopala druhá penalta, to když Dennis Roman zboural ve vápně protihráče a rozhodčí ukázal na penaltový puntík podruhé. Domácí exekutor se podruhé nemýlil 2:0. Za další tři minuty si počínala nedůrazně naše obrana a domácí, trochu se štěstím, překonali našeho brankáře potřetí 3:0. Přesto se naši borci nevzdávali a snažili se hrát kombinační fotbal. Blízko snížení byl Moravec, ale z překvapivé střely zpoza velkého vápna trefil jen tyč domácí branky.

V kabině nebylo hráčům moc co vyčítat, v deseti se snažili a bojovali, ale na dobře hrající domácí celek to prostě nestačilo. Do druhého poločasu vyběhli s touhou dát alespoň čestný gól. Nejblíž k němu měl Radim Kempný, ale i jeho střela skončila na domácí tyčce. Domácí pak v 75. minutě po závaru dokázali dotlačit míč do branky počtvrté 4:0. Potom se zápas již jen dohrával a můžeme být rádi, že jsme zápas dohráli bez dalších karet. Našim hráčům nešla upřít snaha a bojovnost, ale dobře hrající soupeř v početní výhodě byl nad naše síly.

 

Autor : Jan Večerek