Výsledkový servis dorostu

Další výhra dorostu

Studénka vs. FKD 1:5

K dalšímu jarnímu utkání jsme tentokrát nastoupili ve Studénce proti místnímu klubu.

Nutno podotknout, že stadión i hřiště jsou v žalostném stavu a vypadá to, že se tam před 30-ti lety zastavil čas. Trávník byl suchý a tvrdý skoro jako beton, ale byl stejný pro oba soupeře.

V prvním poločase jsme hráli proti silnému větru a našemu brankáři svítilo slunce do očí, což vyhovovalo soupeři, který se dlouhými nákopy snažil dostávat do šancí a zakončovat je i z větší dálky.

V 9. minutě se ale k zakončení dostal Moravec a přízemní ranou se nemýlil 0:1. Poté se obraz hry nezměnil, ojedinělou hrozbou pro našeho brankáře byla standartní situace zahrávaná z 20-ti metrů, kterou se štěstím zkrotil na dvakrát. Až ke konci poločasu se dostali domácí k vážnější akci a po faulu našich dvou obránců v šestnáctce zůstala píšťalka rozhodčího němá, domácí fanoušci to ocenili poměrně peprnými výrazy na adresu mladého rozhodčího. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1

Po přestávce se výhoda větru a slunce otočila v náš prospěch a opět se to na hře projevilo. Soupeře jsme zatlačili na vlastní polovinu a při dalším rohu v 57. minutě si dobře počkal na přetažený centr Kuřidém a pohotově uklidil míč do sítě 0:2. V 67. minutě se do brejku dostal Moravec a zakončil ho s klidem sobě vlastním 0:3. V 69. minutě se opět Moravec po hrubce brankáře, který neudržel slabou střelu dostal k dorážce a bylo to 0:4. Soupeř se, ale nechtěl vzdát a naši hráči podlehli sebeuspokojení a dovolili domácím, aby se dostali do dvou velice slibných šancí, které ale nedokázali proměnit, oba pokusy skončili asi 30 cm vedle branky. A tak v 80. minutě se dostal opět k zakončení Moravec a bylo to 0:5. Poté už se zápas jen dohrával, nicméně domácí to nezabalili, stále bojovali alespoň o čestný úspěch, který jim byl nakonec dopřán v podobě penalty za neúmyslné hraní rukou Kanioka a soupeř se z penalty nemýlil, upravil tak konečné skóre na 1:5.

J.V.


Dorost stoupá tabulkou vzhůru

FKD vs. Horní Benešov 6:0

Již v úterý 1.5. nás čekal přeložený zápas se soupeřem z Horního Benešova. Soupeř má problémy se skládáním týmu a tak se čekalo, zda vůbec dorazí. Dorazil, ale s 11 hráči a několika žáky v sestavě, nicméně to my máme taky.

Od první minuty bylo znát, že soupeř není v ideálním rozpoložení a naši hráči hosty jasně přehrávali. Nicméně finální fáze vázla a z několika tutových šancí jsme nedokázali mátožném soupeři vstřelit úvodní branku, především šance Reháka a Moravce přímo volaly po gólu. Úvodní zmar pak vyvrcholil ve 35. minutě při penaltě, kterou poslal kapitán Zlotý asi dva metry nad branku. Naštěstí těsně před přestávkou, ve 44. minutě dostal Rehák od Moravce přihrávku před prázdnou branku a tu už šlo ze dvou metrů netrefit jen stěží 1:0.

Do druhého poločasu naši nastoupili s instrukcemi hrát kombinační fotbal po zemi a to přineslo ovoce hned na začátku poločasu, kdy se ve 47. minutě poprvé prosadil Moravec přízemní střelou 2:0. Následně naši začali soupeře přehrávat ještě jasněji a brankář Hrubý se začal v brance snad i nudit. V 56. minutě přidal Moravec druhý gól jako přes kopírák toho prvního a bylo jen otázkou kolik branek soupeři nastřílíme 3:0. V 66. minutě Moravec zkompletoval hattrick 4:0. V 70. minutě se prosadil z dorážky David Kempný a bylo to již 5:0. V 73. minutě uzavřel skóre opět Moravec 6:0. Když připočteme neproměněné šance našich hráčů, může být soupeř rád, že neodjel s potupnou desítkou.

J.V.