Béčko v derby nestačilo na Kozmice

Kozmice vedly po prvním dějství o jednu branku. Ve druhém ač hrály o deseti přidaly další dvě a vyhrály. Hattrick vstřelil Janík.

Kozmice přivítaly v dohrávce mužstvo Darkoviček, a po dlouhé době dokázaly na plno bodovat a rozšířit tak svůj hubený bodový zisk. V prvních dvaceti minutách se obě mužstva navzájem oťukávala a hrálo se hlavně od šestnáctky k šestnáctce. Přesto se po čtvrthodině hry ujaly Kozmice vedení, když centr Rončky skončil na hlavě Konečného, jenž balon prodlužoval na Janíka, který jej hlavou doklpel do kasy – 1:0. V dalším průběhu prvního dějství se nadále hrála nepříliš pohledná kopaná, když se ani jedno z mužstev nedokázalo dostat do pořádného zakončení. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Kozmice.

 

I druhý poločas pokračoval v obdobném duchu jako ten první. Klíčový okamžik přišel v 67. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě během osmi minut vyloučen kozmický Fürster. Tato situace paradoxně pomohla ale právě Kozmicím, které hned za dvě minuty na to vstřelily branku. To se zmocnil míče na půlící čáře Janík, všiml si, že hostující brankář stojí příliš daleko ze své kasy a dalekonosným obločkem ho přeloboval – 2:0. Darkovička pak vrhly všechny síly do útoku a toho Kozmice využily v 75. minutě, když se balon dostal do vápna k Janíkovi, který si položil i brankáře a zavěsil, čímž uzavřel svůj hattrick – 3:0. V závěru ještě nebyl Kozmicím uznán gól pro ofsajd, což je mrzet nemuselo, protože tři body si již vzít nenechaly.

Ohlasy k zápasu

 

TJ Sokol Kozmice B

Tomáš Král (hráč): Myslím si, že hra nebyla moc pěkná, byla to spíš kopaná. Nakonec jsme byli úspěšnější, protože jsme jsme proměnili tři šance. Dva góly jsme dokonce dali, když jsme hráli v deseti.

FK Darkovičky B

Petr Adamčík (hráč): Začali jsme o dvacet minut později, protože nebyli rozhodčí. Pískal Sajdok a pískal to luxusně. Zpočátku to byla oťukávaná. Do přestávka jsme ale pak dostali jednu branku. Pak jsme hráli přesilovku a dostali jsme ještě dvě.


Kozmice – FKD

3:0 (1:)