A-TÝM: TAK JSME MISTŘI NO A CO!! Meleckého družina přepsala klubovou historii!

Krásnou neděli má za sebou naše áčko!

V dopoledním zápase zvítězila Píšť v Mokrých Lazcích a tak bylo jasné, že k mistrovskému titulu nám z posledních 4 duelů stačí vytěžit 3 body. Výjezdu se účastnili také fanoušci, kteří společně s hráči zaplnili autobus do posledního místečka. Hlučín jsme opouštěli krátce po čtvrt na čtyři odpoledne a do Libhoště jsme dorazili téměř přesně ve 4 hodiny. V deštivém počasí následovala asi půlkilometrová cesta do místního fotbalového areálu. Po kontrole terénu jsme se odebrali do šatny, kde jsme si řekli taktické prvky a po několika minutách vyběhli na rozcvičku. Po rozcvičení jsme se vrátili zpět do šatny a posilnění ovocem a čokoládou jsme věděli, že od zisku titulu nás dělí pouhých 90 minut.

Hned od úvodních vteřin bylo jasné, že pro titul si chceme dojít již teď a nechceme nechávat nic v náhodě. Hned v 1. minutě Fojtík zasekl balón, ale z dobré pozice mířil trestuhodně nad. Mrzet nás to dlouho nemuselo, protože již ve 2. minutě byl vyslán Moravec, který mířil přesně na vzdálenější tyč a nasměroval nás jednou nohou k mistrovským oslavám – 0:1. Poté se mezi obránci proháčkoval opět Fojtík, který chtěl nakonec přehodit domácího gólmana, ten mu ale na špek neskočil. Ve 21. minutě centroval po akci z pravé strany Staniek, Kalvar se ve vápně uvolnil a přidal svůj 14. gól v sezóně – 0:2. Domácí půlhodinu hrůzy uzavřel aktivní Fojtík, který si ze středu navedl balón a mířil pár čísel pod levou šibenici – 0:3. Dále se v obrovské šanci zjevil Turanský, ten ale skákavý míč netrefil přesně. Do kabin jsme šli se zaslouženým vedením 0:3.

V první polovině druhého dějství se obrázek hry příliš neměnil, domácí stále bránili a my jsme zahazovali šance. Po jedné takové pálili Fojtík, Kuřidém i Kalvar, libhošťský blok ale stále odolával. Další příležitosti měl na kopačce kapitán Turanský, tomu ale v neděli nebylo přáno. 20 minut před koncem se osmělovali také domácí. Za zmínku stojí dvě hodně nebezpečné střely Smolarčíka, které ale Chvěja dokázal zlikvidovat. V 74. minutě byl krátký už i Chvěja, kterého překonal Hanzelka – 1:3. Zbytek utkání se již dohrál a po závěrečném hvizdu mohly propuknout mistrovské oslavy naplno. Náš tým poprvé v historii ovládl 1.A třídu a v příští sezóně může hrát krajský přebor!!

Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi vyrazili do Libhoště, za podporu!

FC Libhošť 1:3 FKD 

(74´ Hanzelka – 2’ Moravec, 21’ Kalvar, 31’ Fojtík)

FKD: F. Chvěja – Kořenek, Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Hanauer, Turanský (C) (68’ P. Kabisch) – Staniek (81’ P. Vjačka), Fojtík, Kalvar – Moravec (57’ Kuřidém) 

Náhradníci: P. Vjačka, Dundr, P. Kabisch, Kuřidém 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky