DOROST: Starší dorost zachráněn! U19 zvítězila i v 10 hráčích!

Dorostenci se v neděli vydali k nejvíce vzdálenému soupeři.

Do Bruntálu. Přesně tam se vydali v rámci 22. kola krajského přeboru naši dorostenci. Odjezd byl naplánován již na osmou hodinu ranní. Starší U19 se musela obejít bez Davida Matějky, který si ze sobotního utkání rezervy v Bolaticích odnesl otřes mozku.

Starší dorostenci své utkání nezačali vůbec dobře a už ve 2. minutě, po špatné rozehrávce, fauloval ve vápně Schulla Hurajta a následovala penalta. K té se postavil domácí útočník a mířil vedle pravé tyče Olšarovy svatyně. Náš tým mohl po chvíli odpovědět. Vjačka dostal výbornou průnikovou přihrávku, ale z úhlu mířil pouze doprostřed. O pár minut později se náš křídelník již radoval. Dundrův míč po standartní situaci vyplaval po několika odrazech před Vjačkou, který jej poslal ála Mario Götze proti Argentině ve finále Mistrovství Světa 2014, za Zichova záda – 0:1. Následně krásný bochánek z levé strany nedokázal nikdo dostat mezi tři tyče. Po půlhodině hry k tomu byl nejblíže Chvěja po rohu Dundra. Chvějovo kladivo ale vykopl z brankové čáry domácí obránce. Krizová situace nastala ve 41. minutě. Habr zpracovával balón na dlouhou nohu a přitom nepříjemně přišlápl bruntálského beka. Tento zákrok byl asi po zásluze oceněn červenou kartou. Záchranářský duel se tedy začínal komplikovat. U19 hrála venku a ještě k tomu dohrávala v 10 hráčích. První dějství jsme ukopali na poločasových 0:1.

Ve druhém poločase jsme se chtěli soustředit zejména na bránění a udržet těsné vedení 0:1, popřípadě nejhůře remizovat. Ovšem v 51. minutě se naskytla neskutečná příležitost, které jsme se chopili, jako ti nejhladovější lvi z ostravské ZOO. Ferencova kolmice se zpočátku zdála jako ztracená, ale důrazný Chvěja vybojoval míč na domácím obránci a tvrdou ránou na přední tyč propálil Zichu – 0:2!! Sny se začínaly zhmotňovat, ale stále zbývala více než půlhodina do konce. Domácí sice drželi balón více na svých kopačkách, nic kloudného kromě břevna ale nevymysleli. Gólu se bruntálští dočkali až v 91. minutě, kdy chybu v defenzivě potrestal střelou na zadní tyč Havránek – 1:2.

Nic dalšího se již nestalo a náš starší dorost se zachránil v krajském přeboru!! Bruntál jsme, i v 10 hráčích, porazili na jeho půdě 1:2!!

MFK Slavoj Bruntál U19 1:2 FKD U19 

(90+1´ Havránek – 20’ P. Vjačka, 51’ D. Chvěja)

FKD: Olšar – Prorok, Schulla, Ferenc (C), Galdia – Dundr, Biskup – D. Chvěja, Habr, P. Vjačka – Kupka (90+1’ J. Hasala) 

Náhradníci: Kudla, T. Hasala, J. Hasala, Pytlík, Ďurian 

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci se postavili druhému nejlepšímu celku soutěže a svému soupeři vzdorovat nedokázali. První poločas skončil bruntálským vedením 3:0 a to se po pauze ještě zdvojnásobilo. Domácí tedy zvítězili 6:0. V naší sestavě se kvůli velké marodce opět objevili i mladší žáci, kterým děkujeme za pomoc!

MFK Slavoj Bruntál U17 6:0 FKD U17 

(8´ Rajs, 22´ Bartosak, 28´ Meca, 42´ a 63´ Minarčík, 64´ Ismaili)

FKD: Smolka – T. Hasala, Martiník, F. Redzina, Pytlík – Ďurian, Janoš – Kubík, Graca, Lišaník – F. Hellebrand 

Náhradníci:

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky