A-TÝM: Mise Ludgery splněna! K postupu stačí 6 bodů!

Atraktivní duel se odehrál v sobotu v Ludgeřovicích.

Do Ludgeřovic jsme cestovali s vědomím, že na čele tabulky máme tříbodový náskok s tím, že druhé Mokré Lazce měly víkendové kolo předehráno. V případě výhry bychom mohli našemu pronásledovateli odskočit již na 6 bodů a ve zbývajících čtyřech kolech by nám stačilo dvakrát vyhrát, abychom mohli slavit historický postup do krajského přeboru!

V Ludgeřovicích jsme se museli obejít bez nejlepšího střelce Tomáše Kalvara, který byl v posledním domácím zápase vykartován. Naopak z marodky se vrátili Moravec, Kořenek a Staniek.

Již od úvodních vteřin jsme byli lepším týmem a určovali tempo zápasu. Hned v 1. minutě se zjevil v dobré pozici Kořenek, ovšem mířil vedle levé tyče Hájkovy svatyně. Chvíli na to mohl otevřít skóre Moravec, svůj zásah si ale nechal až na 17. minutu. Právě v 17. minutě Fojtík oslovil na pravé straně Stanieka, který přes obránce odcentroval, Fojtík ve vápně promáchl, za ním číhající Moravec se ale zblízka nemýlil – 0:1. I po vedoucím gólu jsme byli lepším mužstvem, ale ne a ne přidat druhou pojišťující branku. V nadějné pozici se tentokrát objevil Hanauer, ale balón poslal vedle. Zlom nastal ve 38. minutě po faulu Kořenka na Volfa. Sudí Beran nařídil pokutový kop pro domácí. K exekuci se postavil Galus a míč poslal vysoko nad. Moment, který 100% ovlivnil celý zápas. Do kabin jsme šli tedy “pouze“ s jednobrankovým vedením.

Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil a v 52. minutě jsme, po faulu na Hanauera, dostali možnost zahrávat také pokutový kop. K němu se postavil kapitán Turanský a Hájka poslal na druhou stranu – 0:2. Domácí si s naší obranou nevěděli příliš rady a všechny nadějné centry lapil výborný Chvěja. My jsme se dostávali do nadějných útoků do otevřené obrany, s nimi jsme ale nenakládali dobře. Posledního zásahu jsme se dočkali v 86. minutě. Kabisch výborným presinkem donutil domácí obranu k chybě a balón se dostal před odkrytou klec ke Kuřidémovi – 0:3. Ve zbytku utkání se již nic dalšího nestalo. Náš tým zvítězil o 3 branky a na čele tabulky si vytvořil šestibodový náskok.

Další krok k postupu můžeme udělat v neděli v Libhošti. Utkání začíná v 17:00 a odjezd autobusu, i s fanoušky, je naplánován na 15:00 od hřiště FKD!!!

TJ Ludgeřovice 0:3 FKD

(17´ Moravec, 52´ (p) Turanský, 86´ Kuřidém)

FKD: F. Chvěja – Kořenek (88´ P. Vjačka), Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Hanauer, Turanský (C) – Staniek (84´ P. Kabisch), Fojtík, Kuřidém (88´ Hanus) – Moravec (74´ Dundr)

Náhradníci: P. Vjačka, Hanus, Dundr, P. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky